Esittelyssä Triumph Thruxton R

Esittelyssä Triumph Thruxton R

Esittelyssä Triumph Thruxton R

Testimainos

Thruxton edustaa itselleni -70 luvulla syntyneenä sitä sporttista näkemystä moottoripyöristä mitä ne olivat, kun olin polvenkorkuinen. Muistan varhaisteininä meillä usein kyläilemässä käyneen faijan työkaverin, jolla oli H2 Kawasaki. 2-Tahtinen kolmipyttyinen mourusi komeasti. Ulkonäössä on samoja sen aikakauden sporttipyörien piirteitä. Samoin tuoreemmista pyöristä Thruxton R tuo mieleen Ducatin 1000 Sportin mikä on myös todella kaunis pyörä.

Triumph Thruxton R

Nyt tätä ajaessa tuli aidosti hyväntuulinen hymy huulille. Asento on aavistuksen etukeno mutta pysyy todella mukavana ainakin 183 senttiselle. Katse kiinnittyy ensimmäiseksi mittaristoon, joka on todella hieno yksityiskohta. Harjattu alumiini on todella tyylikkään näköinen. Pyörä on muutenkin täynnä pieniä hienoja yksityiskohtia. Esimerkiksi tankin yli menevä metallipanta. Pyörä napista tulille, äänimaailma on kumean murea, suhteellisen kova, mutta silti pehmeä. Tangonpääpeilit lisäävät myös hiukan mielikuvaa etukenosta sporttisesta ajoasennosta. Silti peileistä näkee todella hyvin.

Triumph Thruxton R

Vaihteet loksahtelevat tarkasti paikalleen, ääni kuulostaa imuäänineen tehokkaammalta, mitä kone todellisuudessa on. Thruxtonissa on 3 esiasetusta, rain, road ja sport, joiden valinta tapahtuu vasemmalla peukalolla ja niitä on helppo vaihtaa myös ajon aikana. Ainakin rain- ja sport-moden välillä on aivan selvä ero jo ihan kahvatuntumalla. Moottoritienopeuksissa ei tarvitse vaihtaa pienemmälle, vaan Triumph Thruxton R vääntää hyvin kuutosellakin ja maisema vaihtuu nopeasti. Tiukkaan väliin lähtiessä pykälää pienempää, niin ohitusmatkat lyhenevät entisestään. Alusta toimii hyvin kaikenlaisissa vauhdeissa, eikä nopeissa kaistanvaihdoissa minkään kaasun asennon kanssa ole mitään merkkejä levottomasta käytöksestä.

Triumph Thruxton R

Kierrosalue on suhteellisen kapea ja kone vääntää hyvin koko alueen, joten rain-asetukselle on varmasti paikkansa varsinkin kokemattomalle kuljettajalle. Käynnistäessä pyörä menee oletuksena road-tilaan. Vasemmalla kädellä vaihdetaan myös infonäytön dataa. Triumph Thruxtonin infonäytöstä löytyy kello, trippi, kulutus jne. Plussaa siitä, että mittareihin on saatu paljon dataa ja varoitusvaloja, mutta ne ovat silti retrot ja todella tyylikkäät. Ohjaamo on kokonaisuudessaan todella ajaton ja kokonaisuuden viimeistelyä voisi ihastella pitkään vain parkkiksella tuijottaen

Ajomoodien lisäksi pyörästä löytyy nykytrendin mukaan ABS ja luistonesto, mutta nämä saa kummatkin kytkettyä pois päältä. Itse kuulun koulukuntaan, joka tykkää siitä, että luistonesto annostellaan suoraan ranteella ilman sen kummempia apua. Mutta molemmat niin ABS ja luistonesto ovat varmasti paikallaan.

Pyörän ajettavuus onkin sitten oma juttunsa. Showan USD-keula ja Öhlins takana vastaa siitä, että pyörällä on oikeasti aivan järjettömän mukava ajaa. Mutkapätkillä pyörää voi viedä hämmästyttävän kovaa ja pyörään kasvaakin luotto nopeasti. Triumph Thruxtonin rengastus on vakiona Pirelli Diablo Rosso Corsa edessä ja takana. Brembon 310 levyt edessä tuplana vastaavat pysähtymisestä. Keula toimii todella loogisesti jarruttaessa ja ilman pohjaamisen tunnetta, mutta niin että pidon tuntee kun painopiste siirtyy jarrulle. Jarrukahvan tuntuma on hyvä niin pienissä vauhdeissa, kuin kovissa jarrutuksissa.

Ulkonäöllisesti myös Triumph Thruxton saa erikoismaininnan tyylikkäistä pinnavanteista, mitkä viimeistelevät retron tyylin. Tämä on oikeastaan aika harvoja pyöriä, jonka voisi ajatella menevän tehtaan paketista suoraan ajoon. Kokonaisuus on tyylikäs, eikä se vaadi heti mitään jälkiasennuspalikkaa.

Triumph Thruxton R

Triumph Thruxtonin äänimaailma on sellaisenaan ja vakiona ilo korvalle. Kulkupuolta voi helposti lisätä erilaisin palikoin jos sellaiseen tulee tarve. Alusta ja jarrut eivät vaadi mitään lisää, vaikka teho lisääntyisi huomattavastikin.

Millaiseen Triumph Thruxton on parhaimmillaan? Istuinten määrä karsii matkustajan pois, joten pyörä on omiaan kuljettajalle, joka haluaa fiilistellä niin lähiseutujen mutkapätkiä, käydä caferacerillaan jokirannassa näyttäytymässä ja sen päälle vaikka heittää pidemmänkin lenkin mutkapätkiä ilta-auringossa.Triumph Thruxton on todellinen nautinto ajaa, kun sitä viedään sen omalla mukavuusalueella.

Alustan toimivuutta ei tässä yhteydessä voi tarpeeksi kehua, joten kokeilkaa ja todetkaa itse. Triumph Thruxtonin koneen teho on 96 hevosvoimaa. Paperilla voisi ajatella, että tehoa tarvitaan lisää, mutta alusta on niin toimiva mutkapätkille, että pyörä tuntuu ajossa paljon tehokkaammalta.

Koeajopyörä: www.biketeam.fi

Triumph Thruxton speksit pähkinänkuoressa:

 • Moottori, 1200cc 2 sylinterinen, 8 venttiilinen
 • 96hv (72KW) 6750 rpm
 • 112NM 4950 prm
 • 6 vaihteinen
 • Eturengas: 120/70 ZR 17 – Pirelli Diablo Rosso Corsa
 • Takarengas: 160/60 ZR17 – Pirelli Diablo Rosso Corsa
 • Keula: Showa 43mm USD, täysin säädettävä, 120mm jousto
 • Takajousitus: Täysin säädettävä Ohlins,, 120mm jousto
 • Ajotietokone, ABS, luistonesto
 • Paino: 203kg
 • Tankin kapasiteetti 14,5L

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *