Koeajossa Honda CB1000R NEO SPORTS CAFÉ

Honda CB1000R Neo Sports cafe

Koeajossa Honda CB1000R Neo Sports Cafe

Oma ensimmäinen suosikkini oli -70 luvun CB Honda, 750 oli sellainen mistä muodostui kuva millainen hieno prätkä on, -74 syntyneenä ton ajan klassikoita oli paljon liikenteessä siihen aikaan kun itse lajia aloittelin.

Testimainos

Nelisylinterinen nakupyörä on kestänyt aikaa todella hyvin ja eikä taida olla valmistajaa jolla ei tähän luokkaan ole omaa laitettaan.

Monikäyttöinen niin kaupunkiin kuin matkusteluun sopiva pyörä on todella monikäyttöinen.

Honda CB1000R Neo Sport Cafe

Usein moottoripyörä on sitä perustellumpi ostos mitä useampaan tarkoitukseen se käy. Honda CB1000R Neo Sports Cafe taipuu todella moneen.

Ensipuraisu

Hain pyörä koeajoon Bikeworld.fi Turun toimipisteestä. Ensin juotiin automaattikahvit, jauhettiin maailman asioista ja sitten peli tulille. Mainittakoon sivulauseessa että tykkään siitä fiiliksestä kun käyt noissa paikoissa vaikka ihan joka kerta et mitään ostaisikaan, tapaat aina samanhenkisiä tyyppejä ja juttu alkaa kuin tyhjästä.

Mutta pyörän kimppuun. Pyörässä on sekä uutta että vanhaa. Vanhaa tosin käytännössä vain nelisylinterinen rivimoottori joka on sekin kokonaan uudistunut. Mutta silti jotain samaa mitä -70 luvun pyörässä, siitä pidän isosti.

Monoswingi ja USD keula kertovat että kaikkeen on panostettu isosti.

Pelkästään ulkonäkö ei ole kunnossa vaan myös ajettavuus on huippuluokka

Hallintalaitteet ovat tutusti omilla paikoillaan eikä konttorissa ole muutenkaan mitään huomauttamista. Aina uuden pyörän napit hakevat ensin paikkaansa mutta kaikki löytyy nopeasti. Peileistä näkee hyvin mutta jos laite olisi omani vaihtuisi ne tangonpääpeileihin. Mutta tämä on puhtaasti makuasia.

Konttori on selkeä ja mittaristo helppolukuinen

Kone tulille ja liikenteeseen.

Äänimaailma on vakio joten aina voisi olla enemmän meteliä mutta muutoin käynti on perus Hondaa, käy nätisti ja vaihteet loksahtelevat nätisti paikalleen.

Fly by wire kaasu tarjoaa viiveetöntä käskytystä

Kaasu on sähköinen, ”fly by wire” ja tämä tuo oman kivan lisänsä, ei sillä että vaijeri toisi automaattisesti viiveen mutta luonnollisesti kaikki sähköinen on aina täysin viiveetöntä.

Moottori vetää hyvin jo alakierroksilta asti eikä vaihteita tarvitse sen takia olla roplaamassa jatkuvasti. Maksimiteho tulee kuitenkin 10500 kierroksella joten jos kiire on niin kierroksia on hyvä pitää sisällä.

Honda Cb1000R Neo Sport Cafe

Moottori on alunperin CBR1000RR:stä tuttu mylly jonka tehoja on huikan otettu alas. Kone tuottaa 145 heppaa ja vääntöä löytyy 104Nm. Lukemat eivät ole tolkuttomat mutta oikeasti täysin riittävät. Pyörä on jollain tapaa jopa järkevä, kyytiä löytyy kokeneellekin vetomiehelle mutta silti pyörällä on todella kiva ja rento ajelle ihmisiksi.

Testilenkillä kierreltiin pieniä mutkapätkiä joissa iso nakupyörä on todellinen nautinto. Mutkiin voi taitella todella kovin eikä pyörä tee mitään yllättävää liikettä.

Honda CB1000R Neo Sport Cafe

Miltä se kuulostaa

Harvassa stockkiputkessa on äänimaailma kohdallaan, ääntä löytyy mutta jos kaipaa vähän rähinäputkea niin slipari voisi olla ostoslistalla. Mutta silti Euronormit täyttävä iso vaimemmin ei ole ihan mahdottoman näköinen.

Honda CB1000R Neo Sport Cafe

Moniswingi antaa perälle kivan massiivisen vaikutelman.

Moottoritienopeuksissa pyörä menee vakaasti ja ohittaminen on ripeää kutosellakin ajettaessa. Toki sanonta ”drop a gear and disappear” toimii Hondan kohdalla.

Moottoritien rampeista pari kertaa kiihdyttäessä tuli leveä hymy huulille, Honda on aika hyvä lähtemään viivalta, keula kevenee kivasti ilman että siitä tulee levoton.

Honda CB1000R Neo Sport Cafe
Honda CB1000R Neo Sports Cafe

Samoin kaupungilla ajettaessa Honda on helppo viedä ja kevyt käsitellä. Pystyssä nakussa ei myöskään väsy kädet ja ruuhkassa voisi viihtyä sen puolesta ihan mukavasti.

Kenelle Honda CB1000R Neo Sports Cafe on tarkoitettu

Honda CB10000R Neo Sports cafe käy vähän kaikenlaiseen ajoon. Niin pikku matkailuu, mutkapätkillä pommitteluun ja kaupungissa kulkemiseen.

Honda sopii hyvin mutkapätkillä pommittamiseen

Käyttöaste on kuitenkin aina todella tärkeä pyörää ostaessa, ääripään laitteiden ajomäärät jäävät usein pieniksi ja näin sen ostaminen on ehkä aavistuksen vaikeampaa itselle. Kun taas pyörä mikä taipuu vähän kaikkeen on aidosti hyvä ostos.

Itse en omista tällä hetkellä autoa lainkaan vaan liikun pelkästään 125 Monkeyn ja Super Duken kanssa. Itselleni kulkineeksi Honda CB100R Neo Sport voisi hyvin olla mahdollinen vaihtoehto. Lisäksi Honda tarjoaa paljon mahdollisuuksia rakennella Raceria omaa silmää miellyttävään suuntaan.

Speksi lyhyesti

  • Sylinteritilavuus 998 / 4-sylinterinen
  • Maksimiteho 145hv / 10500 rpm
  • Vääntö 104Nm / 8250rpm
  • Istuinkorkeus 830mm
  • Paino ajokunnossa 212kg
  • Hinta 19 690,-

Lisätietoja: Hondabikes
Ostohousut jalassa osoitteeseen: www.bikeworld.fi

Hondasta jäi pelkästään hyvää sanottavaa. Suosittelemme vahvasti kokeilemaan ja toteamaan itse.

-Sami / Motomaailma.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *