Ahtimen aivastelua. Kawasaki Ninja H2 SX SE

Kawasaki Ninja H2 SX SE

Koeajossa Kawasaki Ninja H2 SX SE, kiukkuinen matkapyörä

Kawasakilla on pitkä historia tehokkaissa matkapyörissä. ZZR 1400 on ollut eräänlainen Hayabusan kilpailija sarjassaan pitkään ja myös ZZR tunnetaan hyvänä matkapyöränä, myös laukkujen ja matkustajan kanssa nopea eteneminen onnistuu.

Testimainos
Kawasaki Ninja H2 SX SE

Ja kun H2 ja H2R aikanaan julkaistiin sai mekaanisesti ahdettu moottori runsaasti kehuja. Useissa mittauksissa tehoa löytyi itseasiassa enemmän mitä ilmoitettu oli.

Geeniperimä sieltä on siirtynyt monelta osin Kawasaki Ninja H2 SX SE:n sisuksiin.

Ahdettu moottori tekee pyörästä äärimmäisen mielenkiintoisen

Pyörä on uudistunut hiukan elektroniikaltaan. Ajotilojen hallinta on hieman erilainen ja nykytrendin mukaisesti niitä voi säätää myös sovelluksella. Sovellus myös kerää tietoa lenkeistä, niin perus matkat, vauhdit kuin aina paljon teknisempääkin speksiä. Jos hifistely kiinnostaa niin tämä on aidosti kiva lisäarvo.

Äänen puute hämää

Kyytiin istumaan ja pyörä tulille. Konttori on selkeä ja mittaristo on todella helppolukuinen, sama miten aurinko siihen osuu. Kaikenlaista säädettävää on loputtomiin, mutta tutustumisen arvoinen on alusta säätöineen. Varsinkin jos on vaihtelua matkustajan kanssa tai vielä tavarat kyydissä niin pyörän alustan saa mieleisekseen suoraan vasemmalla peukalolla.

Kawasaki Ninja H2 SX SE

Kate on Kawasaki Ninja H2 SX SE mallissa hieman korkeampi ja se toimii loistavasti. Koeajopäivänä oli sekä aurinkoista että pientä sadetta. Moottoritienopeuksissa kate ohjaa viiman tehokkaasti. Peileistä voi mainita sellaisen erikoisuuden, että niistä näkee oikeasti aika hyvin taakse, ei ole aivan itsestään jokaisen sporttipyörän kohdalla. Usein mennään ulkonäkö edellä käytännöllisyyden kustannuksella. Mutta tässä combinaatio on onnistunut.

183-senttinen kuljettaja saa todella mukavan ajoasennon

Myöskin ergonomia on kokonaisuudessaan onnistunut. Olen itse 183 senttinen ja kokemusta on pidemmistä siivuista esimerkiksi Hayabusan selässä. Se on hieno laite mutta ajoasento on selvästi etukenompi. Kawasaki Ninja H2 SX SE tarjoaa todella mukavan asennon missä voisi helposti kuvitella istuvansa pitkänkin siivun.

Ahdin määrää tahdin

Matkustajaa ei valitettavasti ollut testilenkillä missään kohtaa mutta uskoisin matkustajan sijoittuvan myös niin, että ei tarvitse kumartua hirveästi kuskiin päin vaan asennosta saa rennon ilman etunojaa. Pyörä on kuitenkin selkeästi tehty pitkille matkoille ja moni juttu pohjaa siihen.

Kawasaki Ninja H2 SX SE

Millainen Kawasaki Ninja H2 SX SE on ajaa

On selkää että kun alusta tarjoaa tälläisen määrän säätöjä saa siitä jokainen mieleisensä.

Mutta sitten se moottori. Olen ajanut aika vasta myös Kawasaki Z H2:sen joten odotukset olivat korkealla. Ajamaan lähtiessä tuli jopa sellainen olo että voimaa ei ole koska vakiorännillä ääntä pyörässä ei meinaan ole, paikallaan käynti on kivan rosoinen joka kertoo että voimaa saattaisi olla mutta ajossa viima peittää äänen nopeasti.

Tämä harhaluulo kuitenkin unohtuu kun kahvaa kääntää. Voimaa on ja se tulee äärimmäisen mukavasti ja äänettömästi. Pyörässä on shifteri kumpaankin suuntaan joten nopea poistuminen rampilta motarille on arkipäivää. Suhina vain ja vauhti kasvaa. Mittaria kannattaa tarkkailla, koska tahaton ylitys tulee todella helposti. Ajotiloja on 3 erilaista ja ne tarjoavat luonnollisesti eri määrän ruutia. Sadetila leikkaa melkein puolet tehosta pois joten liukkaallakaan se reservissä oleva voima ei pääse tekemään tepposia.

Kawasaki Ninja H2 SX SE

Kaikki painalluksen päässä

Aluksi tuntuu että nappeja on paljonlaisesti mutta kun logiikka aukeaa niin kaikelle on paikkansa ja ne on helposti käytettävissä pelkän tuntuman perusteella.

H2R:stä tuttu takaswingi on hieno yksityiskohta. Samoin SE-mallissa on myös keskiseisontatuki joten ketjuhuolto reissussa on helppoa.

Kawasaki Ninja H2 SX SE

Vaimennin on isokokoinen muttei ihan isoimmasta päästä. Toki tähän löytyy paljon eri valmistajien versioita joilla äänimaailmaan saa reipastusta jos niin haluaa.

Kenelle Kawasaki Ninja H2 SX SE sopii

Kawasaki sopii motoristille, joka haluaa käsitellä tehoa mutta tehdä ehkä myös pitkiäkin matkoja. Pyörä painaa reilu 250 kiloa joten se ei ole se kätevin kaupunkipyörä mutta toimii myös siellä. Mitä edemmäs kaupungista mennään sitä enemmän menosta nauttii.

Saksan autobaanalla voisi olla vaikea saada hymyily loppumaan, tosin miksi edes pitäisi. Ruutia on kivasti ja matkustajaa tuskin edes huomaa. Myöskin käyttäjä joka arvostaa todella laajaa säädettävyyttä voisi saada tästä hyvinkin paljon irti.

Mutta silti käsiteltävyys on niin helppoa ettei kokematonkaan motoristi tällä itseään loukkaa.

Kawasaki Ninja H2 SX SE speksit

  • Nelisylinterinen rivimoottori ahtimella 998 cm³
  • Maksimiteho147,1 kW {200 hv} / 11.000
  • Maksimivääntö 137,3 Nm / 9.500 min
  • 6 vaihdetta
  • Shifteri kumpaankiin suuntaan
  • Istuinkorkeus 835mm
  • Eturengas 120/70ZR17
  • Takarengas 200/55ZR17
  • Paino 256kg
  • Polttoainesäiliön tilavuus19 litraa

Koeajopyörä: biketeam.fi
Lisätietoja: Kawasaki.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *