Moottoripyörän vakuuttaminen

Moottoripyörän vakuuttaminen

Moottoripyörän vakuuttamisesta tällä kertaa vieraskynä artikkelissa Pohjantähti vakuutusyhtiöstä itsekin prätkäilevä Joanna Aho!

Testimainos

Moottoripyörän vakuuttaminen

Vuosihinnoittelu, seisonta-ajan hinnoittelu, vuodenaika hinnoittelu, laaja vai suppea kasko…

Mitä ottaa huomioon moottoripyörää vakuuttaessa, miten vertailla yhtiöitä keskenään?

Pääpiirteittäin moottoripyörät ovat kausihinnoiteltuja, jolloin suurin osa vakuutusmaksusta koostuu ajokaudelle 1.4-30.9. Kuskin ei tarvitse itse tehdä liikennekäytöstä poistoa vaan laskutus kulkee omalla painollaan. Mikäli pyörää erikseen seisottaa, jää kaskosta voimaan vain ne riskit, jotka voivat seisonta-ajallakin toteutua mm. palo, varkaus ja ilkivalta.

Monessa yhtiössä on minimiseisotusaika 30vrk, Pohjantähdessä minimiaikaa ei ole.

Monessa yhtiössä on minimiseisotusaika 30vrk, Pohjantähdessä minimiaikaa ei ole. Liikenteestä poisto ja käyttöönotto on tehty käyttäjäystävälliseksi ja nopeaksi ja se onnistuu muutamalla klikkauksella mobiilisti. Tieto kulkee Trafille samantien. Jos siis tykkää ajella vain kauniilla kelillä, ehdoton suositus- ISO säästö!

Kannattaako vapaaehtoinen vakuutus

Vapaaehtoinen vakuutus kannattaa ottaa, vaikka itse ajaisi aina turvallisesti ja olisikin kokenut kuski, aina voi sattua ja tapahtua, jopa omassa pihassa 😉 Kasko on usein paketoitu suppeaksi tai laajaksi, meillä Pohjantähdessä sen voi räätälöidä täysin tarpeidensa mukaan. Pienimillään vain palo riski. Varkaus ja ilkivaltavahingot sekä autopalvelu, tutummin hinaus voi olla järkevää ottaa mukaan, pyörää kun ei voi liikutella, jos rengas puhkeaa, eikä sitä mielellään jätä tien varteen myöskään ilman valvontaa.

Törmäysriski taas on suositeltavaa ainakin aloittelevalle kuskille

Törmäysriski taas on suositeltavaa ainakin aloittelevalle kuskille, ei tarvitse sattua isosti, kun katteet kärsii niin paljon, että ne on uusittava ja ilman vakuutusta niiden hinta voi olla melko maukas!

Moottoripyörän vakuuttaminen

Omavastuu on yleensä myös paketoitu, mutta meillä se on räätälöitävissä riskikohtaisesti, eli vaikka rahoitusyhtiö olisikin kuvioissa mukana ja törmäys täten pakollinen osa vakuutusta, voi omavastuuta nostaa ja jakaa riskiä, joka vaikuttaa positiivisesti vakuutusmaksuun.

Vakuutusmaksu koostuu useammasta tekijästä, vaikuttavia asioita ovat pyörän ominaisuuksien lisäksi vakuutuksenottajan ikä, asuinpaikka, valitut omavastuut sekä kertynyt bonus. Hyvä huomioida, että bonuksen nostamiseksi on pyörän oltava ajossa vuodessa yleensä n.120 päivää.

Eli pystyäksesi vertailemaan saamiasi tarjouksia, vertaa aina samaa, esim. ajokauden hintaa, tarkasta onko jotain minimimaksua tai minimi seisotusaikaa ja miten ne vaikuttavat hintaan.

Toisinaan vanha pyörä kaipaa enemmän vakuuttamista, rakkaudella rakennettua haluaa suojella!

Turvallisia ajokilometrejä, vakuuttavataho Joanna Aho/Pohjantähti joanna.aho@pohjantahti.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *