Moto Guzzi V85 TT

Moto Guzzi V85 TT

Koeajossa Moto Guzzi V85 TT

Moto Guzzilla on pidempi historia valmistajana kuin moni tietääkään.

Testimainos

Maaliskuun 15. Vuonna 1921 perustettiin yritys ”Società Anonima Moto Guzzi” notaari Paolo Cassanellon toimistossa, Corso Aurelio Saffissa, Genovassa. Yritys ”valmistaa ja myy moottoripyöriä sekä toimii muussa metallityöhön ja mekaaniseen suunnitteluun liittyvässä teollisuudessa”. Yhtiön osakkaat olivat tunnettu genovalainen laivan omistaja Emanuele Vittorio Parodi, hänen poikansa Giorgio ja hänen ystävänsä Carlo Guzzi. Guzzi oli ollut Parodin kanssa Italian ilmavoimissa, samoin kuin toinen ystävä, lentäjä Giovanni Ravelli, joka kuoli 11.8.1919 testilennolla. Tämän ystävän muistoa kunnioittamaan valittiin Moto Guzzin merkkiin lentävä kotka.

Tässä siis lähtökohta perinteikkäälle merkille. Mikäs pyörä sitten on Moto Guzzi V85 TT.

Hakiessani koeajopyörää oli hallissa vierekkäin sekä koeajossa ollut punainen yksilö, että värikkäämpi vaihtoehto.

Moto Guzzi V85 TT
Moto Guzzi V85 TT

Ulkonäkö tuo mieleen vanhat Paris-Dakar-pyörät ja se ei ole lainkaan huono juttu. Itseäni ovat aina kiehtoneet isot aavikko-enskat ja tässä paketissa on paljon tuttuja elementtejä. Varsinkin kelta-punainen väritys on tässä mielessä todella makea!

V85 TT on luotu suuriin seikkailuihin, ja sen suonissa virtaa Paris-Dakar-kilpailujen henki. Pyörä yhdistelee Moto Guzzin perinteistä linjaa moderneihin klassikoihin, tuloksena on täydellinen pyörä seikkailuihin kaikilla alustoilla.

Poikittainen V2-moottori on aika hallitseva elementti varsinkin sivusta katsoessa, mutta päälle istuessa massiivisuus unohtuu. Koneen jatkeena on 6-lovinen laatikko, josta voima siirtyy kardaanin kautta takapyörälle. Tämä tukee sitä ajatusta, että pyörän kanssa tehdään pitkä reissu ja huoltokohteet ovat minimissään.

Moto Guzzi V85 TT
Ohjaamo on selkeä

Kuivapainoa on 208kg, joten isoksi matkaenskaksi pyörä ei ole kuitenkaan niin painava miltä se aluksi näyttää. Avaimesta virrat päälle ja iso näyttö herää henkiin.

Käyttöohjetta en luonnollisestikaan lukenut

Aluksi oli vähän haeskelua miten pääsen valikkoihin, mutta nopeasti ilman ohjekirjaakin aukeaa miten asioita säädellään. Moto Guzzi V85 TT ei ole markkinoiden tehokkain matkaenduro, mutta se on helpon varma peli jossa on järkevä hintalappu. Lisäksi on hyvä lisä pitkällä tähtäimellä mahdollisen aloittelijan kannalta se, että pyörästä saa myös 35Kw-version. Tällä on valtava merkitys, jos etsitään laitetta joka menee jopa yli ajokorttiluokkien.

Moto Guzzi V85 TT:stä on saatavilla myös 35Kw-versio

Mylly kehittää 80 hevosvoimaa ja 80 Nm vääntöä. Lukemat eivät ole valtavia, mutta luonnollisesti riittävät kuljettamaan moottoripyörän kokoista kulkinetta sopivan rivakasti.

Moto Guzzi V85 TT

Näyttö on selkeä ja kertoo kaiken tarpeellisen. Myöskin toimintojen vaihto onnistuu helposti ajaessa kun logiikan oppii. Se ei ollut ensin ihan itsestään selvää, mutta kokeilemalla oppii ihmeelliseltäkin tuntuvia asioita.

Moto Guzzi V85 TT

Maantiellä ja moottoritienopeuksissa 850-kuutioinen V-kone vie pyörää nätisti ja suhteellisen äänettömästi. Kate voisi olla aavistuksen korkeampi, hiukan korkeampana kate vähentäisi melua; näinkin ilma ohjautuu ihan mallikkaasti yli. Kahvasuojat ovat myös vakiona, joten sitten kun kelit viilenevät tulee niistä oma lisäarvonsa.

Pieniä hiekkateitä ja hiukan metsään

MOTO GUZZI V85 TT

MOTO GUZZI V85 TT menee nätisti vähän kaikenlaisella pinnalla. Itse kuvittelisin, että pitkä reissu vaihtelevissa oloissa, erilaisille pinnoilla, voisi olla omiaan pyörälle.

Moto Guzzi V85 TT

Vaikka pyörä ei ole se kevein kisaenska, ei metsään meneminen ole lainkaan mahdottomuus. Itseasiassa Moto Guzzi V85 TT menee helppoja polkuja varsin mukavasti. Alusta toimii hyvin ja ajotiloista voi muutenkin esivalita oman maun mukaan pinnoitteen missä mennään.

 • Street
 • Rain
 • Off-road

Kenelle Moto Guzzi V85 TT sopii parhaiten

Moto Guzzi V85 TT sopii motoristille, joka etsii helppoa ja luotettavaa pyörää, jossa on silti kaikki nykyaikaiset herkut. Ja toki italialaisuus tuo varmasti oman ostajakuntansa; merkillä kun on valtavan pitkät perinteet.

Pyörän kanssa ei aidosti huomaa mennäänkö matkustajan kanssa vai ilman. Vakionopeussäätimen kanssa meno on huoletonta ja pyörään löytyy valtavasti erilaisia lisävarusteita, juurikin esimerkiksi laukkujen muodossa.

Silti pyörä menee mukavasti jokapäiväisenä työmatkakulkineena. Tässä, kuten kaikissa moottoripyörissä, on tärkeää, että käyttöasteen voi pitää korkeana; näin ostos on aina helpoin perustella itselleen.

Moto Guzzi V85 speksit

 • Moottori: Poikittainen 90° V2, Iskutilavuus 853 cc
 • 80 hv (59 kW) @7750 rpm (35 kW -versio saatavana)
 • 80 Nm / 5.000 rpm.
 • Polttoaineenkulutus: 4,9 l/100 km.
 • Istuinkorkeus: 830mm
 • Polttoainesäiliö: 23 l (5 l varatankki)
 • Paino: 208kg
 • Kardaaniveto

Kiitos koeajolaitteesta: www.bikeworld.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *