Motomaailma.com motoristi-henkilökuvassa Heidi Tapper

Motomaailma.com motoristi-henkilökuvassa Heidi Tapper

Tällä kertaa Motomaailma.com motoristi-henkilökuvassa Heidi Tapper; lääketieteen opiskelija, joka on monessa mukana.

Testimainos

Heidi, kerrohan lyhyesti itsestäsi, kuka olet ja mistä tulet.

Nimeni on Heidi Tapper. Olen 25-vuotias. Olen syntyisin maaseudulta, Mäntsälän Ohkolasta. Tällä hetkellä asun miesystäväni kanssa Vantaan Leinelässä, itse remontoimassamme omakotitalossa. Opiskelen unelmieni ammattiin Oulun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Opiskeluni ovat edenneet tosi hyvin, valmistuin keväällä lääketieteen kandidaatiksi. Kesän olen tehnyt tutkimustyötä HYKS:n Syöpäklinikalla. Opiskeluni ohella ja ennättäessäni teen mallintöitä sekä erilaisia edustus- ja promootiokeikkoja.

Heidi Tapper
(c) Kai Engström

Olen vuoden 2018 Miss MP toinen perintöprinsessa. Miss MP valitaan vuosittain Helsingin moottoripyörämessuilla. Lisäksi olen ollut vuonna 2019 Helsingin messukeskuksessa järjestettävän American Car Show-näyttelyn Miss Hot Rod kilpailun finaalissa. Moottoripyöräilyn ohella harrastuksiini kuuluu autot sekä urheilu. Pyrin itse tekemään kaikki huollot/korjaukset omaan pyörääni miesystäväni avustuksella. Luonteeltani olen positiivinen ja sosiaalinen, mutta samalla määrätietoinen. Minulle tärkeää ovat muiden huomioonottaminen ja auttaminen sekä terveelliset elämäntavat.

Opiskelet lääkäriksi – olet omasta mielestäni hyvä esimerkki siitä, että lajia harrastavat ihmiset ihan laidasta laitaan. Kohtaatko itse opiskelupiireissäsi hämmästelyä?

Kyllä harrastavat! Meistä on moneen! Varmasti harrastukseni herättää hämmästelyä opiskelupiireissä, mutta harvoin varsinaisia ennakkoluuloja.   

Millainen historia sinulla on 2-pyöräisten parissa?

15-vuotiaana sain mopokortin ja ensimmäisen skootterini, Peugeot Speedfight 3. Tärkeää oli olla kulkuväline, jolla pääsi kouluun ja kavereita moikkaamaan. Varmasti suurin osa koulukavereistani muistaa skootterini, sillä siinä oli penkin alla iso subbari ja siihen oli asennettu kaiuttimet. Musiikki soi ja kovaa!

Heidi Tapper

Omistin myös paljon muita mopoja, esimerkiksi Aprilia SX:n. Kevytmoottoripyörään vanhempani eivät antaneet lupaa, vaikka kovasti olisin halunnut. Moottoripyöräkorttiin sain onneksi suostumuksen, mutta se vaati vuosikaudet keskustelua vanhempieni kanssa – olinhan hento ja pieni tyttö. Mutta periksi en antanut, sillä minulle oli suuri unelma, että omistaisin jonain päivänä moottoripyörän. Ja nyt sen omistan!   

Onko jotain nuoruuden varhaisia idoleita tai asioita jotka ovat jääneet mieleen ja ovat edesauttaneet sitä että sinusta tuli motoristi.

Pienestä pitäen olen käynyt isäni kanssa erilaisissa autotapahtumissa isäni vuoden 1972 Opel Rekordilla. Siitä on lähtenyt alun perin kiinnostus moottoriajoneuvoihin. 15-vuotiaana aloin seurustelemaan nykyisen miesystäväni Miika Tampion kanssa. Olimme melkein joka viikonloppu tallissa ropaamassa mopoja. Ohessa Miika opetti minua ja olen paljon oppinut kaksipyöräisistä ja niiden tekniikasta sekä korjauksesta tämän 10 vuoden aikana. Tämän ansiosta minulla heräsi valtava intohimo kaksipyöräisiä kohtaan.

Millaisella pyörällä itse ajat?

Olin aina halunnut kyykkypyörän. Vuonna 2015 ostin ensimmäisen moottoripyörän, Kawasaki Ninja 250R. Heti, kun sain ajettua iso A:n, vaihdoin Honda CBR 600 F:ään, jolla ajelen edelleen. Unelmieni moottoripyörä on kuitenkin Suzuki GSX-R sinisen värisenä!

Heidi Tapper
(c) Sami Vieltojärvi

Miksi tämä juuri valikoitui talliin?

Halusin jonkun sporttisen kyykkypyörän. Vain 160-senttimetrisenä sopivaa pyörää oli hieman vaikea löytää. Onneksi madallussarjoja on saatavilla, omaa pyörääni on madallettu jopa 7 cm. Olin kuullut paljon hyviä kokemuksia Honda CBR 600F:stä ja moni naismotoristi oli kehunut pyörää. Pyörä on juuri sopivan sporttinen ja ketterä mutkateille, mutta pidempääkin matkaan hyvin soveltuva. Hondaa myös yleisesti merkkinä pidetään luotettavana. Opiskelijana budjetti ei ollut kovin suuri, joten tuo oli juuri sopivan hintainen.

Viihdytkö enemmän lähiseutujen mutkapätkillä vai taittuuko myös reissut?

Enemmän tykkään ajella mutkateillä. Varsinkin Sipoo, Porvoo ja Loviisan suunta ovat suosikkeja! Alastaron radallakin olen käynyt kerran ajelemassa, ja kyllä ehdottomasti mutkatiet ovat se mun juttu! Jokunen pitkä reissu on myös Suomen sisällä tehty. Jonain päivänä haaveena on päästä Saksan Autobaanalle testaamaan Hondan huippuja, laillisesti.

Malleilet myös; olet olet Miss MP -18, lisäksi kuviasi löytyy muidenkin kulkupelien yhteydessä. Miten ehdit tähän kaikkeen?

Tosiaan teen mallintöitä opiskelujen ohella ja olen Miss MP 2018 toinen perintöprinsessa. Aika on kyllä kortilla, mutta nopean oppimiskykyni ja hyvän muistini ansiosta, koulun ohella jää aikaa muuhunkin. Suunnittelen tarkasti aikatauluni jo monia viikkoja aikaisemmin.  Erilaisten missikisojen kautta saan myös ääneni kuuluville ja rikon ihmisten ennakkoluuloja ulkonäköön liittyen.

Heidi Tapper
(c) Jarkko Parikka

Missejä pidetään monesti hieman ”bimboina”, joten haluan olla elävä esimerkki siitä, että näin ei todellakaan ole. Meistäkin on moneksi, useilla muillakin on korkeakoulututkinto. Lisäksi mallintyöt sekä erilaiset kilpailut ovat hyvää vastapainoa opiskelulle, ja päinvastoin. Ne tasapainottavat hyvin toisiaan. Pieni lisätienestikään ei ole pahitteeksi. Minusta löytyy myös kuvia autoni, Toyota Celica T-Sportin vm. 2003 kanssa. Autoni on minulle tärkeä harrastus ja kiertelen sillä kesäisin erilaisia autotapahtumia.

Onko tulevaisuudessa uusia kilpailuja tulossa?

Varmasti tulen vielä johonkin kilpailuun osallistumaan, joko opiskelujeni päätyttyä tai aiemmin opintojen niin salliessa. Tietenkin opiskelu on aina se ykkösjuttu, mutta luulen, että tulette vielä näkemään minut lavalla!

Ja ehtivä ihminen on ollut myös promoamassa MP-messuilla. Mitä olet paikan päällä seuranneena mieltä alan näkymistä, voiko moottoripyöräily harrastuksena hyvin?

Olen toiminut jo muutaman vuoden ajan mallina/promoottorina Hondan osastolla MP-messuilla. Mielestäni alan näkymät ovat oikein valoisat ja moottoripyöräily voi harrastuksena hyvin. Osastot ovat vuosittain täynnä väkeä ja motoristeja on laidasta laitaan. Hienoa on myös nähdä, että vuosi vuodelta naisia/naismotoristeja käy yhä enemmän MP-messuilla!

Heidi Tapper
(c) Tuomo Niemi

On kunnia saada olla Hondan osastolla mallina aitona motoristina. Monet ihmiset ovat todella tuomitsevia meitä malleja kohtaan. On hauska nähdä ihmisten suun loksahtavan auki heidän kuulleessaan, että olen aito motoristi ja ymmärrän moottoripyörien tekniikkaa myös.

Millaiset terveiset lähetät lukijoille?

Nautinnollisia ja turvallisia ajokilometrejä jokaiselle! Ja kaikki moottoripyörästä haaveilevat naiset, älkää jännittäkö prätkäkortin hankkimista (voin hyvinkin näin 160-senttisenä ja vain mopokortin omanneena sanoa sen!). Tehkäämme naismotoristeista vielä suurempi joukko! 

Minun tarinaani voitte seurata omalla Facebook-sivustollani, sekä Instagram-profiilissani nimimerkillä heidiianniina.

Otsikkokuva (c) Kimmo Mäkiselkä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *