Kovaa ja korkealta – Kawasaki ZX-6R

Kawasaki ZX-6R

Kovaa ja korkealta – Kawasaki ZX-6R

600-kuutioisten luokka on elänyt vähä hiljaiseloa. Muistan aikanaan kun Kawasaki esitteli 2000 luvun alkupuolella uusitun ZR-6R mallin. Sekä ulkonäkö, että kulkupuoli sai piristystä ja varsinkin silloisen isoveljen ZX-10R:n kanssa yhtenevä ulkonäkö miellytti monia.

Testimainos

Kawasaki on perustettu lokakuussa 1896 Tokiossa, ja sen päämaja sijaitsee Kōbessa Japanissa. Yhtiö on nimetty perustajansa Shozo Kawasakin mukaan, nimellä ei ole mitään tekemistä saman nimisen kaupungin kanssa.

Kawasaki ZX-6R

Ketterää naukumista

Kawasaki kuten kaikki 600-kuutioiset saman luokan pyörät ovat keveitä käsitellä ja niitä pitää ajaa aktiivisesti. Ylikokoinen 636 kuutioinen kone tarjoaa toki 130hv mutta se puristuu ulos 13500 kierroksen kohdalla joten autokoeajoista tuttu kommentti ”alhaalta vääntävä moottori” loistaa poissaolollaan. Mutta nyt pitää muistaa mihin pyörä on tarkoitettu. Tehosta sen verran että Kawasaki ilmoittaa RAM-air tehon olevan 136hv. Itseasiassa Kawasaki ZX-12R taitaa olla jo ensimmäisiä Kawasakin pyöriä missä patoilman kanssa muodostuva ero ilmoitetaan erikseen.

Autokoeajoista tuttu kommentti ”alhaalta vääntävä moottori” loistaa poissaolollaan

Kawasaki ZX-6R on tarkoitettu aktiiviseen pommittamiseen, mieluusti kuskille joka tykkää viedä pyörä myös radalle, missä kevyt korkealta naukuva laite on elementissään. Hienosti toimiva shifteri mahdollistaa keskittymisen oleelliseen, pyörän sivuilla roikkumiseen Akrapovicin rännin huutaessa punaisena.

Kawasaki ZX-6R

Punaraja alkaa 16000rpm kohdalla ja voima-alue esim radalla on jossain 10-14000 rundin välillä. Moottoritienopeuksissa on n 8000 kierrosta joten kaikki kertoo omaa kieltään geeniperimästä, mikä on peräisen rataohjuksesta.

Kawasaki ZX-6R
Mittaristo on selkeä

Ajoasento on positiivinen yllätys 183 senttiselle, asento on tiukka muttei ollenkaan niin makaava kuin voisi kuvitella. Lisäksi satulassa on hyvin tilaa liikkua ja asennon pitkittäminen kun haluaa maastoutua suorilla katteen alle, onnistuu hyvin.

Kawasaki ZX-6R

Pyörästä löytyvät myös matkustajan tapit, jos myyntimiehen lahjoja löytyy niin ei muuta kuin nais/miesystävä tarakalle ja baanalle. Toki pienet siirtymät tai vaikkapa pyörähdys snägärille syömään onnistuu vaivattomasti mutta ollaksemme rehellisiä, pitkän matkan pyörä kahdelle tämä ei ole. Siihen löytyy Kawasakin katalogista esimerkiksi Ninja H2 SX SE

Kawasaki ZX-6R

Happi kulkemaan

Tässä tapauksessa ei ole liioiteltua sanoa että jos pyörän hankkii ratahommia silmälläpitäen, kannattaa hengitykseen panostaa. Pyörä on Euro-normeihin istuva, luonnollisesti, joten putkessa on paljon voimaa piilossa. Sopiva kokoputkisto ja vapaasti hengittävä ilmapuoli tuovat varmasti potentiaalia lisää käyttöön, ei sillä etteikö Kawasaki ZX-6R kulkisi todella mukavasti jo nytkin, mutta reserviä on varmasti.

Kawasaki ZX-6R

Kenelle Kawasaki ZX-6R sopii

Jos haussa on kevyesti käsiteltävä pyörä mutkapätkille ja radalle on Kawasaki ZX-6R loistava vaihtoehto. Myöskin tonnista isoveljeään helpompi käsiteltävyys voimasuhteiden takia mahdollistaa myös ehkä vähän tuoreemman kuskin nauttia rata-ajosta.

Eikä omistajan ole edes pakko vielä pyörää koskaan radalle. Jos mutkapätkien ajamisesta nauttii ja haluaa kevyen laitteen on Kawasaki ZX-6R oiva vaihtoehto.

Kawasaki ZX-6R speksit

  • Sylinteritilavuus636 cm³
  • Maksimiteho 95,4 kW {130 hv} / 13500 min, RAM Air100 kW {136 hv}
  • Maksimivääntö 70,8 N•m {7,2 kgf•m} / 11000 min
  • Sylinteritilavuus 636 cm³
  • Istuinkorkeus 830 mm
  • Omamassa 196 kg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *