KTM Family Day – Mika Kallio

KTM Family Day – Mika Kallio

KTM Family Day feat Mika Kallio

KTM järjesti 7.8 Alastaron moottoriradalla KTM Family Day-tapahtuman, joka veti todella hyvin väkeä. Keli oli aurinkoinen ja paikoin jopa helteinen, äärettömän hyvät puitteet siis kivalle päivälle.

Testimainos

Koeaja radalla tai kadulla

Koeajokalustoa oli paikalla jokaiseen kategoriaan; niin isoja adventurepyöriä kuin vaikkapa kevyt räppäilypeli 690 SMC. Kävimme ajamassa radalla uutta 1290 Super Dukea ja siitä onkin tulossa oma juttunsa myöhemmin.

KTM Family Day

Pyöriä oli mahdollisuus kokeilla joko radalla tai sitten ympäristön puitteissa. Lisäksi omille pyörille oli rata avoin käytännössä koko päivän. Ainoastaan Arttu Stenbergin todella huikean shown aikana oli rata kiinni, koska stunttailu tapahtui pääsuoralla.

KTM Family Day
Perheen pienimmille pomppulinna

Laji tarvii uusia harrastajia ja ajankohta on hyvä

Tapahtuman ajatus ja ajankohta myös ovat todella hyvät. Niin vene- kuin pyöräkauppa elävät hyvää nousua. Poikkeusolot ovat vähentäneet matkustelua ja siihen menevä raha on käytetty hyvin nyt juurikin moottoripyörän hankintaan.

Vaikka väkeä oli paljon, jaksoi henkilökunta neuvoa koeajajia. Uskon, että täällä moni sai kipinän joko kokonaan uuteen harrastukseen tai sitten vanhan jutun uudelleen verestämiseen. Pyöriä käytiin koeajamassa paljon myös radan ulkopuolella.

Ja vien mieluusti aina oman pyörän radalle kun mahdollisuus tarjoutuu. Paikalla oli myös kuvaaja Tomi Tähti, joka napsi mielettömia ajokuvia

Kuva (c) Tomi Tähti / https://tomitahti.kuvat.fi/kuvat/

Toki taas sitten kokeneempi motoristi saa mahdollisesta uudesta pyörästään paremman kuvan, kun pääsee sitä radalla kurittamaan. Ja toki itse KTM:n asiakkaana arvostan korkealle sen, että tapahtuma oli avoin kaikille; pääsi ajamaan pyörää radalla sellaisilla limiiteillä mihin se on tarkoitettukin.

Suosittelemme vahvasti ratapäiville osallistumista kaikentasoisille motoristeille

KTM Family Day
Tarkoitus oli ajella siivosti muutama kierros…

Kävin muutaman kerran omalla pyörällä radalla, ajatuksena kiertää jokunen leppoisa kierros; mutta aina siinä käy toisin. Tosin siinä kohtaa kun kierrokset alkoivat olla omastakin mielestä aika kohdallaan on hyvä lopettaa; yleensä yliyrittäminen astuu silloin kuvioihin. On hyvä muistaa, että vakuutus ei korvaa ratakaatoja missään yhtiössä.

KTM-koeajopyörät olivat toki niin, että omavastuulla olisi selvinnyt, jos olisi jotain sattunut. Mutta oman pyörän vakuutus kannattaa aina selvittää ennen radalle menoa ettei tule väärinkäsityksiä.

Mika Kallion kyyditys

Myönnetään, että itselle päivän kohokohta oli kyyditys Mika Kallion kyydissä. Olen ollut joskus Mikan privaatti-rataopastuksessa ja tiesin luonnollisesti kaverin vauhdin. Kyydityslaitteena oli KTM Super Duke 1290R, joka on rakennettu niin että matkustaja pysyy paikallaan ja voi pitää kiinni siten ettei häiritse kuskin tekemisiä.

KTM Family Day

Tankin sivulla olevista kahvoista saa hyvän otteen varsinkin jarrupaikkoja ajatellen, kun taas matkustajan penkin etu- ja takareuna tarjosi hyvän tuntuman istua kovassa kyydissä.

Kyytiin ja radalle

Kävin juuri ennen omaa kyyditysvuoroani radalla oman pyörän kanssa, joten se vauhdin fiilis oli tuoreena mielessä.

Kyyditys ei ollut leikkimielinen turistiajelu vaan Mika antoi ihan oikeaa kyytiä. Rata käytettiin koko leveydeltä hyväksi ja mutkista ulos ratareunuksen päältä ampuen.

Noviisi huomaa heti, että ammattilainen jarruttaa ihan eri tavoin ja ajaa mutkat ihan törkeän kovaa.

KTM Family Day

Todella makea setti ja yksi hienoimpia kokemuksia ikinä. Välillä keulien ja välillä niin kallellaan kuin pro-miehen ajamisesta voi kuvitella.

Mutkista lähteminen teki ison vaikutuksen; se miten paljon aikaisemmin huippukuski avaa kaasun ja lähtee jo kallellaan ollessa keula pystyssä on huikea kokemus.

Kierrosaika oli karkeasti 1,26-1,27. Joka on Alastaroa kiertänyt, niin tietää sen olevan kova aika yksinkin ajavalle.

Valtavan iso kiitos Mikalle kyydistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *