6 kuukautta yhteiseloa Honda Monkey 125 kanssa

Honda Monkey 125

6 kuukautta yhteiseloa Honda Monkey 125 kanssa

Honda tuli talouteen parin syyn takia. Ensimmäinen oli se nostalginen ulkonäkö, järkisyyt eivät tässä pohdinnassa olleet mukana. Lisäksi huono saatavuus suuren kysynnän takia ruokki ajatusta, että tollainen on saatava.

Testimainos

Toisekseen itselläni tuli nyt syyskuun puolivälissä vuosi ilman autoa. Loistokas tekosyy ostaa jokin laite kaupungissa pyörimiseen. Taloudessa on toinenkin moottoripyörä, mutta Super Duke ei ole yhtä näppärä, eikä sitä aina raaski jättää parkkiin.

Tässä esittelyn ensimmäinen osa, klik klik!

Honda Monkey 125 kulut

Nämä kiinnostavat varmasti ja kysymys onkin ihan aiheellinen. Liian harva miettii autoa, tai yleensä kulkupeliä ostaessa, millaiset sen kulut ovat pitkässä juoksussa, varsinkin jos käyttöaste jää pieneksi.

Aloitetaan kiinteistä kuluista, Honda vakuuttaminen maksaa reilut 200,- vuosi. Tässä on liikenne, palo, varkaus ja ilkivalta. Kaskoa en katsonut tarpeelliseksi, koska kaupungilla liikkuessa kippaaminen on aidosti epätodennäköistä ja näin käydessä pienten naarmujen korjaaminen itsekin helppoa.

Polttoaineen kulutus

Tämä on niitä hetkiä kun eniten hymyilyttää: Monkey tankilla. Kulutus on aidosti hyvin lähellä se mitä luvataan; 1,5 litraa satasella. Tankki on huomattavan pieni, mikä epäilytti alkuun, mutta nyt sitä kirjaimellisesti tankkaillaan silloin tällöin. Kulutus ei todellakaan muodosta massiivista menoerää.

Soveltuuko Honda Monkey 125 pelkästään nurkissa pyörimiseen

Jos ei anna pikku seikkailuille mahdollisuutta, niin ei niitä sitten myöskään tule. Turun saaristo on tullut myös Hondalla tutuksi, ja puoliso on käynyt sillä +100km:n reissun eräälle kesäkirppikselle. Asenteesta pitkälti kiinni; Suomea on ajettu päästä päähän milloin minikaivurilla ja milloin mopolla, näin ollen Honda Monkey 125 käy mainiosti myös pidemmille siivuille.

Löytyykö parannettavaa

Tämä oli yksi syy ostaa juuri Honda Monkey 125. Aftermarket-osaa löytyy ihan mielettömän laaja valikoima. Jokaiselle jotakin; on pientä suoraan paikalleen pultattavaa lisuketta, kuin sitten vaikkapa desmo-kantta jos koneen löyly ei riitä omaan makuun.

Myös toimituksen Honda on pientä ehostusta saanut ja talven aikana isommin. Ei taida olla ostettavissa moottoripyörää, jossa kilpiteline olisi sellaisenaan kokonaisuuteen istuva. Se fiksattiin ensi tilassa, mutta muutoin puhutaan melko alkuperäisestä laitteesta. Toki jos pohdit Hondan ostoa ja tuunailua, pidä alkuperäiset osat visusti tallessa.

Lisäksi nappularenkaat on tulossa luomaan alkuperäisen 50 Monkeyn fiilistä.

Syksyn ja talven aikana on tarkoitus laittaa pakopuoli uuteen kuosiin. Innostus tuli viimeistään siinä kohtaa, kun löytyi valmistaja, jonka vapaammin virtaavan putkiston saa alkuperäisen kromien alle. Itseasiassa ulkoisesti eroa ei edes huomaa muualta kuin puuttuvasta putkiston alamutkasta. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Tarviiko kukaan Monkeyta arkeensa

Tästä voitaisiin väitellä maailman tappiin. Ei kukaan ehkä tarvi, mutta jos ostaa tälläisen sillä periaatteella, että antaa sille mahdollisuuden käyttöpeliksi niin se ei taatusti jää ajamatta. Taitaa liki 2000km olla nyt mittarissa, ja eipä ole kertaakaan ollut fiilistä että ostos olisi ollut turha.

Käyttöaste on ollut korkea, ja kyllä silläkin on merkitystä että se on aika kiva tapa liikkua kaupungilla. Ei ongelmia parkkipaikkojen kanssa ja silti kulkupuoli on riittävä jotta ei jää autojen jalkoihin, päinvastoin.

Honda Monkey 125

Ajanjaksona ei ole myöskään ollut teknisiä ongelmia, toki uuden laitteen kanssa tuskin olisikaan, mutta mainitaan se nyt kuitenkin.

Toistamme samaa mitä ensiesittelyn kanssa tehdyssä postauksessa, jos yhtään polttelee niin suosittelemme kokeilemaan.

Hondaa myy esimerkiksi www.bikeworld.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *