BMW R 18 ensipuraisu

BMW R 18

BMW R 18 ensipuraisu

Kun näin ensimmäisen kerran konseptin, tykkäsin suuresti siitä miltä pelkistetyt linjat näyttivät ja miten massiiviselta pyörä vaikutti.

Testimainos

Paljon on vettä virrannut Spree-joessa

Saksalainen halusi tehdä konseptin kunnolla, ja paljon ehti vettä virrata Spree-joessa, kunnes konsepti muotoitui valmiiksi pyöräksi. Nyt on kuitenkin sen esittelyn aika.

Mutta ennen kuin mennään asiaan, mietitääs hetki moottoripyörän omistamista ja tekemistä sen ympärillä. Usein pyörän ostajalla on valmiina ideoita miten rakennella pyörää. Tähän huutoon BMW R 18 vastaa hienosti. Kustomointiin on valtavasti mahdollisuuksia jo Bemarin valmistamin lisävarustein.

BMW R 18

Kun pyörää kiertelee showroomissa, silmiinpistävää on viimeistely. Pyörä on selvästi jotain, jolla tavoitellaan fiilistelystä pitävää, yksityiskohdista innostuvaa harrastajaa. Moottori on todella hallitseva elementti, kuten 1802-kuutioiselta boxerilta voikin odottaa.

Ensimmäinen BMW boxer-moottori näki päivänvalon vuonna 1923. Lähes sadan vuoden aikana ilmajäähdytteinen boxer on jalostunut useiden sukupolvien kautta täysin uudeksi 1802 kuutioiseksi voimanpesäksi, jonka mahtavan laaja vääntöäalue on koettava itse. 91 hevosvoimaa, 158 Nm ja vähintään 150 Nm aina 2000 ja 4000 kierroksen välillä. Täydellinen yhdistelmä viimeisintä tekniikkaa ja ajonautintoa lähes veistoksellisen kauniissa paketissa.

Moottorin käyntiääni on hämmentävän hiljainen, mekaaniset äänet loistavat poissalollaan ja kone käy samettisen pehmeästi. Näin isolta boxerilta voisi odottaa raaempaa ääntä, mutta Berliinissä on oltu tarkkana lopputuloksen kanssa.

BMW R 18

Myös lukemat ovat varsin kohdallaan. Koneen spekseiksi ilmoitetaan 91 hevosvoimaa ja vääntöä tuhdit 158 Nm.

Kun pyörän ulkonäköä ja kromilla mässäilyn määrää katsoo, vasta silloin huomaa, miten onnistuneesti nykynormit täyttävän pyörän katalysaattorit on piilotettu. Kaikki ulkonäössä henkii enemmänkin -40 lukua, kuin nykyaikaista trendiä pään kokoisista katalysaattoreista.

Voimansiirron osat ovat kuin isokokoisia koruja, loputtomine hienoine yksityiskohtineen.

Myös kabiinissa on uusi ja vanha aika sulassa sovussa keskenään. Analoginen viisari, ja vähintäänkin riittävästi speksejä digitaalisessa muodossa.

Pyörä on kaikinpuolin todella onnistunut kokonaisuus. Lisäksi varustelun määrä on huomattava ja lisäoptioiden lista loputon. Mainittakoon vaikkapa mäkilähtöavustin tai reverse assist-pakki. Pakkia käytetään kytkemällä se koneen vasemmalla puolella olevasta vivusta päälle, sen jälkeen starttinappia painamalla sähkömoottori peruuttaa pyörää.

Arvaisitko vuosimallin

Jos ei tietäisi, olisi vuosimallin kertominen vaikeaa, ja se tekee konseptista muotoiluineen vielä hienompaa.

Lisäksi ostajille on luvassa myös rospuuttokauden ajaksi oheistarvikkeita mitä kelpaa hyllyssä ihailla.

Pyörän speksit kootusti

  • Ilma-/öljyjäähdytteinen kaksisylinterinen nelitahtinen boxer-moottori kahdella ketjuvetoisella kampiakselin yläpuolisella nokka-akselilla.
  • 1802 cm3
  • Teho 67 kW (91 hv) @ 4750 kier/min
  • Vääntö 158 Nm @ 3000 kier/min, vähintään 150 Nm 2000-4000 kier/min alueella
  • Hydraulikäyttöinen yksilevyinen kuivakytkin luistokytkintoiminnolla
  • Kardaaniveto
  • 6-vaihteinen vaihteisto
  • Istuinkorkeus 690 mm
  • Tankin tilavuus 16 litraa
  • Paino 345kg

Äänimaailmankin on mukava.

Kenelle BMW R 18 on tarkoitettu

Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta. BMW R 18 sopii jokaiselle motoristille, joka haluaa yksilöllisen pyörän ja personoida sitä mielensä mukaan. Ajaa niin matkaa, kuin cruisailla lähiseuduilla. Matala 690mm istuinkorkeus mahdollistaa myös lyhyemmän pilotin vaikka painoa onkin paljon.

Jutun kakkososassa julkaisemme koeajon ja videon.

Koeajo/esittelylaite www.biketeam.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *