Moottoripyörämatkoja maailmalle – Haastattelussa PeterPanBike

Moottoripyörämatkoja maailmalle – Haastattelussa PeterPanBike

Esittelemme asioita ja ilmiöitä moottoripyöräilyn ympärillä. Tässä kertaa haastattelussa todella mielenkiintoinen yritys, joka järjestää unelmien reissuja ympäri maailman, PeterPanBike!

Testimainos

Mistä PeterPanBike yrityksessä on kyse?

Lyhyesti sanottuna PeterPanBike on moottoripyöräilevä seikkailutoimisto ja matkojen suunnittelun yhteydessä rakennamme aina mahdollisimman monipuolisen kokemuksen jonka selkärankana toimii moottoripyörä. Massaturismista ei todellakaan ole kyse, vaan päinvastoin pyrimme viemään motoristit pienissä ryhmissä pois ruuhkaisilta turistipoluilta ja syvälle paikalliseen kulttuuriin.

PeterPanBike

Mistä ajatus on saanut alkunsa? Millainen oli ensimmäinen järjestetty reissu?

Ennen PeterPanBikeä oli PeterPanMaailma. PeterPanMaailma oli heti alkujaan omaperäinen matkanjärjestäjä, jonka matkustusalueena toimii koko maailma. Matkat olivat enimmäkseen rinkka-matkoja eksoottisiin kohteisiin, kulkuvälineinä käytettiin pääsääntöisesti samoja linja-autoja, rikšoja, hevosia, polkupyöriä ja junia, joita kunkin kohdemaan enemmistökin käytti.

Olennainen osa matkustamisen filosofiaa oli ostaa palvelut suoraan paikallisilta yrittäjiltä!

Olennainen osa matkustamisen filosofiaa oli ostaa palvelut suoraan paikallisilta yrittäjiltä, jättää raha palvelusta sille, joka palvelun tuottaa. Hotellit olivat niin ikään pieniä yksityisiä yrityksiä, joissa neuvotellaan hinnoista suoraan niiden omistajien kanssa. Kohteet ovat maan/maiden mielenkiintoisimpia ja vähemmän tallattuja paikkoja, kyliä, kaupunkeja ja nähtävyyksiä. Monet niistä lisäksi sellaisia, jotka ovat matkailun päävirtojen tavoittamattomissa.

Kun kerran matkustat moottoripyörällä, niin bussilla reissaaminen menettää makunsa…

Idea suuresta seikkailusta Aasiasta Suomeen on kytenyt ajatuksissa jo pitkään, mutta sellainen reissu olisi käytännössä mahdoton järjestää julkisia välineitä käyttäen. Ratkaisua tarjosivat meidän rinkka-matkoilla saamat paikalliset kaverit Intiassa, jotka tarjoutuivat ostamaan ja rekisteröimän meille ihka omat kulkupelit. Tämä hetki oli ratkaiseva yrityksen tulevaisuuden kannalta, sillä kun kerran matkustat moottoripyörällä, niin bussilla reissaaminen menettää makunsa…

PeterPanBike

PeterPanBiken moottorit käynnistyivät virallisesti vuonna 1998, kun 10 Royal Enfield Bullettia lähtivät köröttelemään Intiasta kohti koti-Suomea. Kuukauden kestävän reissun aikana tutuksi tuli niin Pakistanilainen byrokratia (Korruptoitunut rajavirkailija heitti kaikkien passit takaisin Intiaan tuulten viemäksi kun ei suostuttu tiskin alta maksamaan), että Iranilainen vieraanvaraisuus!

Tässä vaiheessa meillä ei ollut yhtään kokemusta moottoripyörämatkojen järjestämisestä, mutta sen puute korvattiin avoimella mielellä, palavalla halulla tutkia ihmeellinen maailmaa ja pilkkeellä silmäkulmassa… PeterPanBiken ensimmäinen mp-ryhmä saapui tyytyväisenä Suomeen 10000 kilometriä ja lukematon kasa kokemuksia rikkaampana alkukesästä 98…

(Tästä matkasta oli hyvä blogi olemassa, mutta se hävisi bittiavaruuteen samalla kun vaihdettiin nettisivuja uusiin. Samalla idealla tehtiin 20v juhlamatka, jossa haettiin Royalit Intiasta ja siitä on kattava päiväkohtainen tarina tässä: https://www.peterpanbike.fi/201804-infieldintdia)

Millainen oma historiasi on moottoripyörien parissa?

Intohimo moottoripyöriin on omassa perheessä selvästi siirtynyt geeneissä, sillä sekä isäni, että äiti ovat motoristeja. Äiti tosin matkusti pitkään takapenkkiläisenä, mutta jossain vaiheessa otti ohjat omiin käsiin, kävi suorittamassa mp-kortin, osti 650:sen Kawasakin ja harjoitteli niin pitkään, että pysyi faijan vauhdissa mukana. Samoin oma ensikosketus moottoripyöräkulttuuriin tuli takapenkiltä, mutta heti kun jalat ylsivät maahan sain ensimmäisen kaksipyöräisen testattavaksi.

Sitten perinteisellä kaavalla 15 vuotiaana mopo, vuotta myöhemmin kevari ja 18 ikäisenä jo varsinainen moottoripyörä. Perinteisestä kaavasta kuitenkin poiketen en ole elämäni aikana omistanut yhtä ainuttakaan autoa, vaan pelkästään prätkiä. Merkkien suhteen olen täysi sekakäyttäjä enkä enää edes laske kuinka monta pyörää on tullut omistettua tai ajettua työn puolesta. Tällä hetkellä tallia koristavat Hondan Africa Twin CRF1000L, Kawasaki KLR650 ja Intiasta ajamalla tuotu Royal Enfield Himalayan.

Onko jokin tietty kohderyhmä millaisia asiakkaanne ovat? Onko ikäjakauma millainen?

Kohderyhmä on rajattu luonnollisesti motoristeihin ja vielä tarkemmin matkamotoristeihin. Siihen rajoitukset loppuvat, eli kaikki moottoripyöräilystä ja matkailusta kiinnostuneet ovat reissuilamme tervetulleita. Olemme pyrkineet tekemään nettisivuistamme mahdollisimman informatiiviset ja ”rehelliset”, tarkoittaen sitä että matkalainen näkee heti kättelyssä mitä kussakin kohdemaassa on odotettavissa, miten vaativa reissu voisi olla jne. Ja jos epäilee omia ajotaitoja, niin voi aina pirauttaa meille ennen varausta!

Ikäjakauma seuraa pitkälti harrastuksen yleistäkin trendiä – eli 45+ ja pääsääntöisesti miehet. Vanhin matkalainen joka oli esim. viime vuonna vaativalla Mongolian offroad-reissulla on 75v. Osoittaa hienosti, sen että ikä on pitkälti korvien välissä. Meidän firman nimikin viittaa siihen, että se on nimenomaan sinun oma päätös jos haluat koskaan kasvaa täysin aikuiseksi 😉

PeterPanBike

Selvästi kasvava trendi on naismotoristit joita on about 10% asiakkaistamme ja olemme käynnistäneet myös erikseen ”Lady’s matkat”-konseptin – On naismatkanjohtaja ja reitit / majoitukset yms. rakennettu naismotoristien toiveiden mukaisiksi.

Jos ajatellaan vaikkapa Venäjää tai USA:ta, ovat varmasti muodollisuudet täysin erilaiset, onko teillä verkostoissa ihmisiä ympäriinsä, vai hoidatteko kaiken Suomesta käsin?

Luonnollisesti meillä on laaja yhteistyö- ja kaveriverkosto ympäri maailmaa + yli 120:maan ja 22 vuoden kokemus mp-reissujen järjestämisestä. Vuosien mittaan kerätty kokemus, matkanjohtajien raportit ja matkalaisten palautteet ovat ehkä PeterPanBiken tärkein resurssi jonka avulla kehitetään ja parannetaan palveluitamme jatkuvasti.

Esimerkkinä ensimmäinen Route 66 järjestettiin vuonna 2006. Tiedettiinkö silloin joka ikisen pysähtymisen arvoisen paikan tai mitä paikkoja päinvastoin voisi karttaa? Ei tietenkään, vaan valmistauduttiin parhaalla mahdollisella tavalla ja lähdettiin seikkailemaan.

Hyvät kokemukset vietiin matkan jälkeen eteenpäin ja virheistä opittiin. Sen jälkeen ollaan vedetty 66:sta noin 60 kertaa ja järjestelyjen kannalta alkaa olla hiottu timantti käsillä. Samaa kaavaa noudattavat myös matkat joita teemme vuosittain esim Uuden-Seelannin kierros, Etelä-Afrikan pyrähdys tai monet matkat Venäjällä.

PeterPanBike

Tässä vaiheessa kuitenkin haluaisin painottaa, että millään ”liukuhihnalla” mp-matkoja ei todellakaan järjestetä, vaan joka ikinen reissu (vaikka 60 kertaa vedetty!) tavallaan suunnitellaan uudestaan vuosittain kokemuksen tukemana. Suunnitteluun vaikuttavat ryhmän koko, ajotaidot, toivomukset, sää- sekä poliittiset olosuhteet ja lukuisat muut ulkoiset tekijät.

Sitten on vielä erikseen ns. pioneerimatkat ja vuoden suuret seikkailut

Pioneerimatka termiä käytetään kun järjestetään reissu jonnekin ensimmäistä kertaa, tavallaan täysin tietämättä mikä oikeasti odottaa edessä. Ja tässä esimerkkinä syksyllä 2019 järjestetty matka Iranissa – https://www.peterpanbike.fi/201909-persianride | Matka mursi monetkin stereotyypit ja saimme hyviä ystäviä ja kontakteja tulevaisuudelle. Ideoita uusien matkojen järjestämiselle saamme usein matkalaisten vinkeistä!

Vuoden Suuret Seikkailut – ovat yleensä 1-3kk kestävät matkat joita tehdään vain kerran elämässä. Tällä konseptilla ollaan ajettu Intiasta Suomeen, Venäjän läpi Vladivostokiin, Nordkapista Kapkaupunkiin, Alaskasta Argentiinaan ja muutama hauska seikkailu on jo suunnitelmissa tulevaisuudelle!

Entäs USA, olen käynyt Nykissä ilman prätkää, kuinka erilaista Amerikkaa näkee prätkällä kuin jos verrataan kaupunkilomailuun?

Kaupunkeihin on parasta tutustua nimenomaan ilman prätkää – Nyki, Chicago, Losi tai mikä tahansa isompi metropoli ovat useimmiten epämukava paikka suomalaiselle kuskille, etenkin jos haluaa samalla katsastaa nähtävyyksiä. Meidän matkat toki usein alkavat ja loppuvat suurimmista kaupungeista ihan logistisista syistä – lentokenttä lähellä, vuokrapyörien saanti helpompaa yms.

Mutta sen jälkeen kun käytännönasiat on hoidettu, jätämme metropolit mahdollisimman pian taustapeileihin. Sitten kun reitin varrelle sattuu mielenkiintoinen isompi kaupunki, niin vietetään siinä 2 yötä – illalla saavutaan, vietetään kokonainen päivä nähtävyyksiin tutustuen ilman pyörää ja seuraavana aamuna jatketaan taas matkaa.

Moottoripyörä on ainutlaatuinen vekotin, joka tekee matkustamisesta mahdollisimman vuorovaikutteisen kokemuksen ja tuo mukanaan aivan uuden ulottuvuuden.

Mp-matkaa ei oikein voi verrata perinteiseen kaupunki- tai rantalomaan, eikä oikeastaan bussisafariin tai edes roadtrippiin autolla. Esimerkiksi Route 66:sen tapauksessa meidän päätarkoitus ei ole todellakaan pelkästään siirtyä Chicagosta Los Angelesiin, vaan tarkoitus on ennen kaikkea nauttia siitä, mitä tapahtuu lähtöpisteen ja päämäärän välissä. Elää henkilökohtaisesti tuhansia tarinoita mitä tie tuo tullessaan.

Moottoripyörä on ainutlaatuinen vekotin, joka tekee matkustamisesta mahdollisimman vuorovaikutteisen kokemuksen ja tuo mukanaan aivan uuden ulottuvuuden. Pääset paikkoihin, johon bussi ei sinua suostu viemään ja tapaat ihmisiä, jotka olisivat vain vilahtaneet auton ikkunassa. Haistat, maistat ja tunnet nahassasi sen mikä tekee kustakin kohdemaasta erikoisen!

Kuubassa teillä on kovan luokan opas, kerro hänestä lisää ja miten yhteistyö alkoi?

Kuubassa paikallisoppaana meillä toimii Che Guevaran poika Ernesto Guevara – tietääkseni mitään vallankumouksellisia ideoita ei hänellä ole, mutta hän on selvästi perinyt isältänsä rakkauden moottoripyöriin.

Siitä miten Ernesto sai hommattua 13 Harley – Davidsonia kauppasaarrossa olevaan Kuubaan voisi kirjoittaa tarinan erikseen, mutta sanotaan lyhyesti, että suhteista oli hyötyä ja ajoitus erinomainen. Ensimmäisestä reissustamme Kuubassa voi lukaista blogia tästä: https://www.peterpanbike.fi/202001-kuuba

Yhteistyön alusta voin kiittää Riku Routoa Lahden Moottoripyörämuseolta, joka tutustui Ernestoon vahingossa Kuuban lomamatkalla. Yhteiseksi mielenkiinnon aiheeksi heillä nousivat luonnollisesti moottoripyörät ja Ernesto tuli jopa Suomessa käymään Rikun vieraana. Yhteisen tuttavuuden pohjalta otin yhteyttä Ernestoon yhteistyön merkeissä ja taas kerran motoristien kesken yhteinen sävel löytyi helposti.

Auttoi myös se että Guevara opiskeli aikoinaan Neuvostoliitossa ja puhuu melko sujuvaa Venäjää (itse puhun toisena äidinkielenä). Ei mennyt pitkään kun vedettiin jo ensimmäisen ryhmän kanssa harrikoilla sikarit suussa Maleconin rantabulevardia pitkin…

Entäs Venäjä, mitä sanoisit motoristeille jotka haluaisivat matkallenne sinne?

Venäjä on yksi minun lempiaiheista ja ns. kotikenttä. Äiti on Pietarista kotoisin ja itse puhun Venäjää toisena äidinkielenä. Usein törmään kuitenkin ennakkoluuloihin ja kielteiseen asenteeseen suomalaisten motoristien kesken – suurin osa juontaa juurensa Neuvostoaikoihin ja sitä seuraavaan 90-luvun sekasorttoon. Nämä ajat ovat jo kuitenkin kaukainen historia ja tänä päivänä Venäjä on enemmän kuin ajankohtainen kohde matkamotoristeille.

PeterPanBike

Loputtoman suuressa valtiossa tekemistä ja näkemistä riittää. Ääripäiden maa tarjoaa kulkijalle kaiken mitä lähtee hakemaan ja vähän ekstraakin. Päätiet ovat loistokunnossa, mutta poikkeamalla niistä löydät offroad-motoristin paratiisin + legendoistakin tuttuja kuoppapätkiä. Pietarissa sekä sen ympäristössä koet tsaariaikojen loistoa ja maailmanluokan historiallisia nähtävyyksiä, Belomorskissa taas matkustat 60 vuotta ajassa taaksepäin. Vastakohdat ja kontrastit nyky-Venäjällä ovat suuret, mutta toisaalta vastakohtaisuus on aina ollut olennainen osa maan vetovoimaa. Kukaan ei ole vielä Venäjän mp-matkan jälkeen tullut sanomaan – ei koskaan enää. Päin vastoin suurin osa lähtee aina uudestaan!

Mikä on oma suosikkisi?

Mitä enemmän olen matkustanut, sen enemmän olen huomannut, että kohdemaa on ainoastaan pieni pala kokonaisuudesta – matkan onnistumiseen ja mieleen jäämiseen vaikuttavat mm. oma asenne, kanssamatkustajat, vastaantulijat, sää ja jopa tuuri… Mutta jos pakko yksi suosikkikohde valita moottoripyöräilyn kannalta, niin se olisi Uusi-Seelanti. Koko paikka on käytännössä yksi suuri motoristien Linnanmäki.

Milaisella vuokrakalustolla ajatte?

Laidasta laitaan – USA:ssa käytännössä HD tai Indiaani, Mongoliassa Japskikalusto, Intiassa tietysti Royalit, Euroopassa usein Bemareilla mennään. Valitsemme yhteistyökumppanimme jokaisessa kohdemaassa erittäin tarkasti. Meidän päällimmäinen prioriteettimme on mahdollisimman hyväkuntoiset ja paikallisen maastoon sopivat moottoripyörät, joilla ajonautinto on korkeimmillaan. Saatavuuden mukaan pyrimme järjestämään pyörät matkalaisten toiveiden mukaisiksi. Venäjän ja monet Euroopan matkat ajetaan omilla pyörillä.

Onko koskaan sattunut kommelluksia, tai varmasti on, mutta olisko jotain jaettavaksi?

Koputan tässä vaiheessa puuta, sillä mitään erityisen vakavaa tapaturmaa ei ole 22 vuoden aikana sattunut. Murtuneita luita ja ”asfalttisuudelmia” riittää toki. Suurin osa havereista ratkaistaan ensiapulaukun avulla ja matka jatkuu. Muutama tapaus on mennyt sairaalaan asti ja silloin ryhmämatkailun edut nousevat tosissaan oikeuksiin – apu on aina lähellä.

Hauskoja kommelluksia ja tarinoita kiikkustuolissa kerrottavaksi tulee käytännössä jokaiselta matkalta. Usein luullaan, että kaikki ryhmämatkat ovat valmiiksi lukkoon lyötyjä settejä, joissa vain päivämäärät muokataan kunkin ryhmän mukaan. Ja perinteisillä pakettilomilla tämä lienee ainakin osittain totta, mutta meidän matkat ovat parhaimmillaan aina kun ne ovat ryhmänsä näköisiä; Ollaan mm. porukalla saunottu Seattlessa matkalaisen kaukaisen sukulaisen mökillä, poikettu pyynnöstä Skotlannissa erääseen viskipanimoon, käyty maistamassa päräyttävää borssia Lotinapellon nurkilla blogilukijan kommentin ansiosta ja ylitetty melko mutainen vuoristo Nepalissa vanhaa työkaveria katsomaan 😉

Miltä näyttää kausi 2021, joko matkailu aukeaa?

Sen aika näyttää, mutta omalta osaltani voin sanoa että matkakuume on vakavampi sairaus kuin korona! Emme suinkaan jääneet pyörittämään peukaloita matkustuskieltojen aikana, vaan käytimme tilaisuuden hyväksi ja panostimme entistä enemmän uusien matkojen suunnitteluun, parhaiden reittien, majapaikkojen, ravintoloiden ja nähtävyyksien löytämiseen. Kun kulkutautitilanne on ohi, jatkamme toimintaamme entistä vahvempina.

Terveiset lukijoille?

Life is now! 😉

Moottoripyöräseikkailuja maapallollawww.peterpanbike.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *