Uusi Suzuki Hayabusa 2021 – mikä muuttui

Uusi Suzuki Hayabusa 2021 – mikä muuttui

Suzuki Hayabusa 2021 – uusi muuttohaukka

Ensimmäinen Suzuki Hayabusa näki valon vuonna 1999 virallisesti. Mielenkiintoinen tausta olisi tietää, miten pitkään konseptia hiottiin. Muutkin päivitykset ovat tulleet varsin maltillisin välein, mutta ovat sitäkin onnistuneempia.

Testimainos

Omat välini Busaan ovat varsin läheiset, tutuiksi on tullut niin ahdettu Gen1 kuin vapari Gen2. Olin 25-vuotias kun ensimmäinen versio julkaistiin. Tolloin 1100 Gixxeri oli vertailukohta mihin pohdittiin pyörän hienoutta. Samalla vähän hämmästeltiin painoa, mutta olihan se hieno laite.

Kun naapuri silloin kävi kotiuttamassa sellaisen Kosovosta, hämmästeltiin sitä pitkään. Ja saatettiin suljetulla alueella kokeilla mitä se naukaisee ilman peilejä. Joka tapaksessa oli selvää, että kyseessä on varsin rivakkaan matkavauhtiin pystyvä laitos. Ja ei mennyt pitkään, kun rakentelijat löysivät pyörän. Kone kun tuntui olevan loputtoman kestävä myös puhaltimen kanssa.

Hayabusa tarkoittaa japanin kielellä muuttohaukkaa, jonka nopeus voi olla syöksyssä lähes 400 km/h.

1999-malli oli 1298-kuutioinen ja siitä puristettiin vakiona 175hp / 140Nm. Eli varsin kivat lukevat, vaikkakin pianoa oli 248kg. Mutta hyvissä oloissa laite kulki n. 310kmh. Eli oli selvää, että aerodynamiikka oli varsin onnistunut. Ja kun puhutaan koneen potentiaalista, niin olen ajanut 450-heppaista Gen1 Busaa, mikä toimi kadulla arkikäytössä ihan mukavasti. Mutta reserviä oli vaikkapa sitten rivakkaan ohitukseen varmasti tarpeeksi.

Suzuki Hayabusa

Vuonna 2008 sitten ilmestyi uusi malli. Huomattavan pitkän ajan jälkeen, konsepti kesti hienosti aikaa eikä paniikkitarvetta uusimiselle ole. Aina käyttäjillä on tarpeita, mutta myynti ratkaisee. Hayabusa oli selvästikin hyvä tuote.

Moottori kasvoi 2008-malliin 1340-kuutioiseksi ja tehoa irtosi 198 hv, väännön ollessa 155Nm. Samalla tuli erilaiset ajomodet, uusittu mittaristo ja erilainen runko. Mutta konsepti pysyi suhteellisen samana. Tehokas matkasportti, joka kävi vähän kaikkeen.

Suzuki Hayabusa

Kuvassa oma silloinen OrMu, joka on mielestäni edelleen paras väri. Huippunopeutta luvattiin 298km/h, mutta olen kuullut että vähän elektroniikaltaan koplattu vakio menisi yli. Ja kummassakin mallissa luonnollisesti ensimmäiset tehtaalla koneeseen laitetut Japanilaiset korkealta vinkuvat hevoset kohtaavat ahdistusta putkistossa. Näinpä putkiston vaihdolla jo itsessään säädön kanssa pyörä on kuin eri laite. Näin oli niin gen1 kuin gen2 kohdalla.

Aikaa kului, kuopattiinko Hayabusa konseptina

Foorumeilla kävi viime vuodet pitkään keskustelu, koska uusittu Hayabusa tulee, vai tuleeko koskaan. Spekulaatiot oli hauskaa luettavaa, milloin ahdettu 250 heppainen, milloin jotain muuta. Mutta tämä toki kertoi sen että kysyntää oli. Kawasaki julkaisi välissä ahdetun version, joka toki ei ollut ehkä Kawaltakaan ZZR:n suora korvaaja, vaan vähän eri konsepti.

Mutta taannoin sitten Suzuki ilmoitti virallista kanavaa, että uusi malli on tulossa. Ensiesittely oli 5.2. mutta luonnollisesti ”vahingossa” vuotaa aina pari videota ennen.

Omaan silmään malli oli varsin kivan näköinen, parasta ehkä kuitenkin, että se kunnioitti vanhojen linjoja. Uudistukset olivat näkyviä, mutta silti sen tunnisti heti Hayabusaksi.

Paljonko siinä on voimaa

Tämänhän joku kysyy ensimmäisenä. Mutta aloitetaan ongelmista, Gen2 Hayabusa oli hetken poissa Euroopan markkinoilta vaikka myytävää olisi varmasti ollut. Tämän syy on Euro5 päästönormit.

Oma mielipiteeni on, että Euro5 ei paranna yhtään moottoripyörää. Kun hengitystä rajoitetaan, harvoin se lisää tehoa. Tämän vuoksi oma veikkaukseni oli, että uusi Hayabusa on 1440-kuutioinen.

Pieleen meni, uusi Hayabusa on 1340-kuutioinen, mutta monin tavoin muuten onnistuneen oloinen laitos. Tehoa on puristettu 190hv ja vääntöä on 150Nm. Eli pieni downgrade, mutta katsotaas vähän kuvia ja vääntökäppyrää.

Suzuki Hayabusa

Oikeanpuoleiseen vaimentimeen mahtuisi viikonlopun kamat, ja vasemmanpuoleiseen alkuviikon. Tämä kertoo taas siitä, että koneessa on valtavasti potentiaalia, kun vakioputkiston laittaa sille kuuluvaan paikkaan, eli häkkivarastoon.

Entäs tehokäyrä

Käyrät kertovat samaa kieltä. Teho tulee ehkä jopa entisiä paremmin ihan siimat kireällä osastoon asti, jossa sitten tulee pieni häviö. Tämä kaikki tukee teoriaa, että jo putkistolla ja säädöllä pyörä on kuin eri paketista.

Suzuki Hayabusa

Muotokieli toimii

Kuten yllä todettu, olisi Hayabusa ollut varmasti helppo pilata futuristisella muotoilulla. Siksikin varmasti Japanissa pohdittiin loppuun asti ennen kuin mitään valmista esiteltin. Suzukin pyöriä muuten näkyy harvoin vuotaneissa kuvissa. Toki osalla on varmasti strateginen tapa vuotaa. Mutta olisiko tässä se Japanilainen tarkkuus voimissaan.

Kyllä muuttohaukan tunnistaa

Kun kaikki kolme pyörää ovat vierekkäin, on hieno nähdä miten konsepti on elänyt, mutta pyörän tunnistaa samaksi mallksi.

Suzuki Hayabusa

Odotamme innolla tulevaa koeajoa, tulossa myöhemmin myös video kulkupuolesta.

Suzuki Hayabusa

Ei värillä väliä

Hayabusa on ainakin alkuun saatavana kolmena eri värinä. Vanhemmissa, varsinkin Gen2-malleissa väri kertoi jo itsessään valmistusvuoden.

Suzuki Hayabusa

Mielenkiinnolla odotamme millaista aftermarket-palikkaa alkaa Suzukiin ilmestyä. Se on selvää, että joku ensimmäinen ostaja omansa ahtaa ennen ajon aloitusta, näitä on aina kiva odotella.

Mutta ehkä Suzuki Hayabusa löytää oikeimmin sellaiseen talliin, jossa pyörällä ajetaan pitkää reissua. Hayabusaan saa hyvin laukkuja kiinni, näin pidemmätkin reissut onnistuvat yksi tai kaksi päällä. Pidin omassani erityisesti siitä, että oli kyydissä matkustaja tai ei, niin eteneminen oli reipasta ja pitkäkin siivu meni helposti. Ajoasento on sporttinen muttei agressiivinen.

250km/h matkavauhtina

Tämänkin takia, voisi helposti kuvitella Hayabusalla ajavansa pitkää siivua vaikkapa Saksan autobaanalla, missä 250km/h matkavauhti menee ihan siinä sivussa.

Suzuki Hayabusa 2021 numeroina

  • Moottori: 1340-kuutioinen rivinelonen, vapaastihengittävä
  • Teho: 190 hv / 9 700 r/min
  • Vääntö: 150 Nm / 7 000 r/min
  • Voimansiirto: 6 vaihdetta, ketjuveto
  • Paino tankattuna: 264 kg
  • Hinta: 23 890 €

Kysy tiukka vaihtotarjous Takalosta Antilta.
www.takatalo.fi tai kauppias Antti: 040 5464195

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *