Esittelyssä uusi KTM 1290 SUPER DUKE RR

KTM 1290 Super Duke RR

The Beast KTM 1290 SUPER DUKE RR

KTM tuo nakupyörien huipulle Super Dukesta RR-version. Käsitteeksi nousseen KTM 1290 SUPER DUKE R:n alusta on viety seuraavalle tasolle ja äärimmilleen hioitunut THE BEAST näki päivänvalon. Se on ensimmäinen KTM NAKED -malliston pyörä, joka lunastaa brändin RR -mallimerkinnän. Rajoitetusti valmistettava erikoismalli on luotu vastaamaan täysipainoisesti yhteen KTM:n kehitystyön peruspilareista; puhtaaseen suorituskykyyn.

Testimainos

Erikoismallia on valmistettu vain 500 yksikköä ja ne myydään ainoastaan verkkoportaalin kautta.

KTM 1290 Super Duke RR

Tarkkasilmäisimmät ovat seuranneet aikanaan uuden, 3.0 Super Duken protokuvia. Yhdennäköisyys on ilmeinen. KTM kertookin, että uutuus perustuu viimeisimpään KTM 1290 SUPER DUKE R -mallin prototyyppiin ja lopputulos onkin ruumillistuma sille, kun kehitysosastolle annetaan vapaat kädet ja mallimerkintä RR.

Se on määritelmä KTM:n sloganille, READY TO RACE, ja täydentyy nyt erikoisvalmisteisilla komponenteilla ja äärimmäisyyksiin viedyllä kehitystyöllä. 

KTM 1290 SUPER DUKE RR Tekniikkapuoli

Tekniikka on tuttu 1301 kuutioinen twini, josta puristetaan 180hv ja 140nm. Tuttu resepti R versiota, varsin hauskaksi osoittautunut konsepti. Mutta pienen laihdutuskuurin myötä on paino tippunut 9kg, joka on varsin paljon jo ennestään kevyestä pyörästä. Esimerkiksi vanteista on lähtenyt painoa pois 1,5kg. Jousittamattoman massan keventäminen on tehokas ratkaisu lisätä suorituskykyä ja parantaa ajettavuutta. Ensiasennusrenkaina toimivat Michelin Power Cup2 huippurenkaat, joilla ei lopu suorituskyky kesken, ei radalla eikä Esson baarissa.

KTM 1290 Super Duke RR

Alusta

Isoin ja konkreettisin muutos on kuitenkin ehkä alustassa. Alusta on tuttuun Kotarin tapaan WP:n käsialaa. KTM 1290 SUPER DUKE RR:n alustan toiminnoista vastaa täysin säädettävät WP APEX PRO 7548 -etuiskunvaimentimet täydennettynä säädettävällä WP APEX PRO 7117 -ohjausiskunvaimentimella. Takaa taas löytyy WP APEX PRO 7746, joka speciaalimalli juuri SUPER DUKE RR -malliin.

Onko siinä kuitua

Tottahan toki. Hiilikuitua löytyy ympäriinsä laajasti SUPER DUKE RR -mallin rakenteissa ja myös takarunko on saanut hiilikuitukäsittelyn osakseen. Tämä on mahdollistanut uuden muotoilun pyörän koko takapäälle aina uniikista yksiosaisesta istuimesta LED -takavaloihin ja vilkkuihin asti. Vakiona uutuusmallissa on myös KTM:n adaptiivinen jarruvalo.

KTM 1290 Super Duke RR

Tarjolla myös parempi kaasuvaste

Etenemistahti annostellaan asvaltiin onnistuu uudella, 65-astetta aukeavalla pikakaasulla, joka on 7-astetta vähemmän kuin KTM 1290 SUPER DUKE R -mallissa. Uudistus tehtiin paremman kaasunvasteen saavuttamiseksi, mutta myös ehkäisemään kuljettajan ranteen rasittumista ja kyynärpäiden laskemista täydelle kaasulle avattaessa. Kokeneelle rataketulle uudistus voi tuoda hyvinkin niitä kaivattua parannuksia kierrosaikoihin, ja luonnollisesti myös sinne Esson baariin.

Miltä se kuulostaa

RR-mallista löytyy vakiona kevyt AKRAPOVIČ ”SLIP-ON LINE” -äänenvaimennin. Titaniumista ja hiilikuidusta valmistettu äänenvaimennin viimeistelee kokemuksen. Saatavilla on myös AKRAPOVIČ KIT ”EVOLUTION LINE” -pakoputkisto lisävarusteena. Luonnollisesti RR-versio täyttää EURO5 vaatimukset.

KTM 1290 Super Duke RR

Kenelle KTM 1290 SUPER DUKE RR on tarkoitettu

Jokaiselle joka haluaa nauttia pyörästä ilman kompromissejä. Ja uskon itse, että vannoutunut KTM-käyttäjä voi hyvinkin haluta itselleen spesiaalimallin, jota ei tule kaikkialla vastaan. Se on sen harrastamisen suola.

KTM 1290 Super Duke RR

SUPER DUKE RR -mallia on saatavilla rajoitetusti ja verkkoportaalin kautta tehtävä ennakkotilausaika alkaa 8.4.2021 klo 11:00. Ennakkotilauksen voi tehdä täällä! 

Speksit pähkinänkuoressa

  •  1301 kuutioinen V-Twin -moottori 
  • 180 hv ja 180 kg antavat KTM 1290 SUPER DUKE RR -mallille tasan 1:1 teho-painosuhteen
  • Uudet WP APEX PRO -iskunvaimentimet ja Michelin Power Cup2 -renkaat
  • Laajasti hiilikuitua sisältävä rakenne
  • Kevyt litium-ioniakku (2.5 kg kevyempi)
  • Kevyet vanteet (1.5 kg kevyemmät)
  • Hiilikuituinen takarunko ja uudelleen suunniteltu istuin
  • Alkuperäisestä prototyypistä säilytetyt grafiikat 
  • Eksklusiivinen valikoima KTM PowerParts -lisävarusteita
  • Valmistetaan vain 500 yksikköä

TIlaa omasi täältä, klik klik!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *