Koeajossa BMW F900R

BMW F900R

BMW F900R tarjoilee paljon pyörää järkihintaan!

BMW F900R iskee kokoluokkaan, jossa kasvua on tarjolla paljon. Kawasakin Z900, KTM Duke 890 ja Triumph Street Triple kilpailevat osaltaan samassa ryhmässä. Herkullinen kohderyhmä, jossa hinta ei karkaa ja pyörästä on iloa kaikentasoisille kuskeille.

BMW F900R tarjoilee aidosti paljon pyörää tähän rahaan. Hintalappu on 12 550€ ja sillä irtoaa todella monikäyttöinen pyörä. 895-kuutioinen Bemari liikkuu kevyesti kaupungissa, matkalla ja myös kiukkuisilla mutkapätkillä. 105-hevosvomainen moottori ei tarjoile apinan raivoa, mutta todella pirteää liikkumista kompaktissa paketissa.

Testimainos

BMW F900R tuo kapealla olemuksella mieleen supermoton ja ehkä niitä geenejä vähän onkin. Kapea ja pienikokoinen moottori mahdollistaa monenlaisia juttuja. Bemarin 2-sylinteristä rivikonetta on käytetty aihiona myös Husqvarna Nudassa, joka oli aikanaan varsin onnistunut konsepti.

Supermoton fiilistä, kapea, kevyen oloinen ja varsin ketterä laite.

Avain taskuun ja menoksi

BMW F900R:n käynnistys on avaimeton. isosta Gessusta tutusta napista virrat päälle ja pyörä käyntiin. Iso näyttö herää henkiin ja erottuu kirkkaassakin auringonpaisteessa todella hyvin.

BMW F900R

Isoista matkaenskoista on tuttu myös vasemman kahvan rulla, josta toimintoja on helppo säätää ajaessa. Logiikka on selkeä eikä vaadi isommin ohjekirjan selaamista.

BMW F900R

Tutusti myös vakionopeussäädin löytyy, mikä on pienilläkin siirtymillä hyvä lisävaruste.

Entäs sitten ajoasento

183-senttinen saa hyvän asennon, mutta polvikulma tuntui jopa tiukalta. Tätä voi pelata pyörää ostaessa. BMW F900R:stä on olemassa jokunen eri varustetaso, joissa on myös satulakorkeuksissa eroja. Ja toki muutenkin Bemarin tyyliin varusteissa löytyy ja jokainen saa varmasti rakennettua mieleisensä kokoonpanon. Niin matka kuin muuhunkin käyttöön.

BMW F900R

Moottoritien rampeista ampuessa vaihdelaatikon ja shifterin toiminta tuo jopa vähän race-meininkiä. Myöskin mutkapätkillä tämä tuo oman positiivisen lisänsä tehokkaaseen etenemiseen. Laatikko ja kone toimivat todella hyvin yhteen. Tässä teroittuu samalla se, että tehoa ei ole pakko olla kahtasataa hevosta jotta pyörä olisi todella hauska ajaa.

105-hevosvoimainen rivimoottori

Moottori tuottaa 105 hevosvoimaa ja vetää kivasti läpi koko kierrosalueen. Vääntöä löytyy 92Nm, joka riittää mukavasti tuottaen hyvinkin tasapainoisen moottorin. Voimaa riittää niin mutkapätkille kuin myös toki nopeisiin ohituksiin. Mutta hyvin tasapainotetun kokonaisuuden vuoksi, BMW F900R voisi olla hyvinkin kiva laite ajaa myös radalla. Tämmöinen määrä vääntöä ja voimaa pakottaa keskittymään mutkissa oikeisiin ajolinjoihin.

Toivottavasti pääsemme joskus ajamaan tätä myös radalla

Miltä se näyttää

Joku viisas on sanonut, että ulkonäköä pitää kommentoida jutuissa. BMW näyttää sporttiselta, ihan kuten kaikki sen saman luokan kilpailijat. Hyvä linjaus, koska tälläisessä osa hommaa on se miltä pyörä näyttää. Väritys on todella onnistunut eikä vaimenninkaan ole sivulaukun kokoinen. Sen mainittakoon myös, että äänimaailma kuulostaa vakioputkeksi hyvältä.

Ja nämähän ovat sitten niitä juttuja, mitä voi muutella ja viritellä loputtomasti. Joka tapauksessa Bemari on varsin tasapainoinen kokonaisuus.

BMW F900R

Okei, se kiihtyy mutta pysähtyykö se

Jarrut ovat ajan henkeen radiaalijarrut, Brembon käsialaa. Avuja voi oman osaamisen mukaan kytkeä pois, joten pyörästä on halutessaan myös pieneen kikkailuun.

BMW F900R

Kenelle BMW F900R soveltuu

Pyörä käy vähän kaikkeen, ja jälleen kerran se on yksi tärkeä kriteeri kun pyörää valitsee. Samaan kokoluokkaan tarjoaa jokainen valmistaja omansa, ja se on hyvä nähdä jo pelkästään lajin elinvoimaisena pysymisen vuoksi. Nakupyörät ovat kasvava trendi ehkä juurikin sen takia, koska käyttöaste on korkea.

BMW F900R speksit

  • Moottori 895 kuutioinen 2 sylinterinen
  • Teho 105hv
  • Vääntö 92Nm
  • 6-vaihdetta
  • Tankki 13l
  • Paino täydellä tankilla 211kg
  • Hinta 12500€

Koeajopyörä: www.biketeam.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *