Koeajossa Triumph Trident 660

Triumph TRIDENT 660

Triumph Trident 660 – isosti keskiluokkaan

Triumph on ollut lajissaan omanlaisensa häirikkö 3-sylinteristen kanssa. Niin Speed- kuin Street-triple ovat luokassaan hienoja laitteita. Ja 3-mukinen on myös Triumph Rocket 3!

Testimainos

Triumph Motorcycles on englantilainen moottoripyörävalmistaja, joka perustettiin alun perin Coventryssä 1889. Toisen maailmansodan jälkeen tehtaat siirrettiin Merideniin. Yhtiö lopetti toimintansa 1983, jonka jälkeen kiinteistösijoittaja John Bloor hankki oikeudet nimeen. Hän perusti uuden Triumphin Hinckleyhyn Leicestershireen, jonka valmistamat Triumph-moottoripyörät tulivat markkinoille 1990.

Nyt uusi Triumph Trident 660 kosiskelee uudenlaisia käyttäjiä hyppäämään selkään. Alle kymppitonnilla saatava pyörä puhuttelee laajaa ostajakuntaa.

A2-A

Jos aloitetaan moottoripyöräilyn perusjutuista, niin ajokortti on yksi niistä. Ja jos pohditaan Suomen lakia, niin moottoripyöräilyn aloittamisesta kortittomalle ei ole tehty turhan helppoa. Korttiluokkien välillä kun kerätään ajokokemusta tulee pyörän vaihto jossain kohtaa esiin. Tämmöisessä tapauksessa on iso lisäarvo tiedostaa, että Triumph Trident 660 voidaan muuttaa A2-pyöräksi, ja sitten myöhemmin poistaa kuristukset ja vapauttaa A-tehot.

Tässä jutussa Maria kertoo prätkäilyn aloittamisesta.

Kuulostaa pieneltä jutulta, mutta pitkässä juoksussa tärkeä ominaisuus. Pyörän omistamisen elinkaari voidaan näin laskea paljon pidemmälle. Tämän kaltaiset ratkaisut ovat myös tärkeitä senkin kannalta, että moottoripyöräilyn aloittamisen kynnys olisi mahdollisimman matala.

Triumph TRIDENT 660

Tuttu mutta kokonaan uusi

Vaikka moottori aihiona kuulostaa Street Triplestä tutulta, on moottori kokonaan uusi. Toki siinä on varmasti geeniperimä niin isoveljistään kuin Moto2-pyöristäkin.

Moto2-pyörän moottori pohjautuu Street Triple -nakumallin 765-kuutioiseen kolmisylinteriseen rivimoottoriin

Jouheva kulkija

Tämä kuvastaa laitteen kulkupuolta. Pohdittiin termiä pitkään. Koeajopäivänä pyörää ajoi 2 eri kuljettajaa Motomaailma-sivuston takaa. Molemmat tykkäsivät ja totesivat aika yhdestä suusta, että yllättävän tehokas ja teho tulee jouhevasti koko alueen läpi.

Triumph Trident 660

Moottori tuottaa 81 hevosvoimaa ja 64Nm vääntöä. Mainittakoon verrokkina, että -69 vuoden tuutti tuotti 69 heppaa, ja se oli aikanaan todella kova peli. Usein vain nykyaikana tehon kanssa ollaan ehkä jo vähän sokeitakin ja kaikki alle 200hv lukemat eivät maistu. Tosin näin ehkä on enemmän paperilla. Kiireettömään etenemiseen Triumph Trident 660 on mitä mainioin laite.

Koeajossa ajeltiin niin aktiivista mutkapätkää kuin myös moottoritietä. Vetoa riittää hyvin, ja ohittelu on vaivatonta. Yksin ajava voisi hyvin kuvitella tekevänsä pitkänkin reissun reppu selässä.

Mutta Triumph Trident 660 on kuin kotonaa kaupungissa ja taajamissa, kevyt käsiteltävyys ja jouhevasti vetävä kone tekevät ajamisesta huoletonta. Aivan loistava laite lyhyille siirtymille, ja vaikkapa työmatkaliikenteeseen.

Ohjaamon fiilikset

Konttori on selkeä, ei mitään ylimääräistä. Kaikki tarpeellinen ja paljon päivitettävää jos haluaa. Mittaristoon saa lisävarusteena BT-valmiuden. Tällöin onnistuu HF, musiikki ja jopa GoPron liittäminen. Vaikka mittari ei ole pinta-alaltaan iso, on se selkeästi luettava ja lisäominaisuuksien kanssa aidosti monikäyttöinen.

Erikoismaininta näistä peileistä. Tangonpääpeilit ovat yleensä olemassa koska peilit pitää olla, mutta näistä näkee myös todella hyvin taakse, mikä lienee juurikin niiden alkuperäinen tarkoitus.

Triumph TRIDENT 660

Mittaristo on onnistunut combo nostalgiaa ja toimivuutta digikauden ominaisuuksilla. Lisävarusteiden kautta näyttöön taipuu niin Spotify, navi kuin monta muutakin ominaisuutta.

Mainittakoon vilkuista, että Triumph Trident 660 vilkut palautuvat automaattisesti.

Triumph TRIDENT 660

Ergonomia ja ajettavuus

Myös pitkä kuski saa hyvän ajoasennon, eikä siitä ole mitään valittamista. Stonga voisi ehkä olla aavistuksen leveämpi, mutta tämäkin on taas pitkäkätisen pitkän kuljettavan mielipide. Mutta mainitaan nyt aitona palautteena.

Muutoin kaikki peruspalat ovat hyvin kohdallaan. Ajosento on rento ja jarrut riittävät hyvin pysäyttämiseen kovastakin nopeudesta. Vauhdin kelaamista ylös voi myös jouduttaa hankkimalla shifterin, joka löytyy lisävarustelistalta. Shifterille Triumph lupaa huomattavan jouhean toiminnan myös matalilla kierroksila.

Triumph TRIDENT 660

Mites ylläpitopuoli

Moottoripyörää, ja ensimmäistä varsinkin, miettiessä saattaa tulla esiin ylläpidon kulut. Huoltoväleissä lupaillaan maltillisia kustannuksia ja ensimmäinen hiukan isompi huolto on luvassa vasta 32tkm kohdalla. Kuluiltaan homma pysyy sen osalta maltillisena.

Triumph TRIDENT 660

Kenelle Triumph Trident on tarkoitettu

Monenlaiseen käyttöön, niin kaupungissa kuin taajamissa ajaville motoristeille, jotka tekevät pari kertaa vuodessa pidemmän reissun. Mutta isoin kohderyhmä lienee uudet motoristit, jotka etsivät uutta pyörä jolla aloittaa harrastamisen. Esimerkiksi se A1 kortista A2-korttia suurentava motoristi voi nyt sijoittaa pyörään, jonka tehot voidaan nostaa kun kortti kasvaa A-luokkaan. Näin se pyörien vaihtelu vähenee, ja sijoitettu raha on paremmin turvassa. Hinta on kuitenkin pyörällä varsin houkutteleva.

Triumph Trident 660 speksit

  • Moottori: 660 kuutioinen 3-sylinterinen
  • Teho: 81hv
  • Vääntö_ 64Nm
  • Paino ajokunnossa: 189kg
  • Tankki: 14l
  • Hinta: 9995€

Koeajopyörä: www.biketeam.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *