Moottoripyörä ulkomailta

Moottoripyörä ulkomailta

Moottoripyörä ulkomailta – millainen homma kaikkinensa.

Moni on varmasti miettinyt, onko millainen homma ja kannattaa tuoda moottoripyörä ulkomailta. Kun sellainen sattui eteen, niin avataan vähän prosessia.

Testimainos

Mielessä ajatus ratapelistä

Omat ajot ovat kilometreiltään ehkä vähän vähentyneet, matkan ajaminen ei kiinnosta vaan ajaminen on lähinnä pienillä mutkapätkillä ajelua ja enenevissä määrin rata-ajoa. Ja toki sen pitäisi olla jotain mitä ei ole joka kulmassa.

Tässä oli ajatusta kun aloin miettiä mitä pyörä voisi olla. Tallinnasta löytyi sitten sopiva laite, Aprilia RSV 1000 RR Factory. Laite on tuttu kun tallissa on toinen samanlainen. Helpotti siinä mielessä ettei tarvitse miettiä mahtuu sitä ajamaan ja millainen se on käytössä.

Taustojen selvittäminen

Virossa moottoripyörät katsastetaan joka toinen vuosi, joten niistä löytyy tarvittaessa paljon tietoa. Konttorit ovat avuliaita ja pääsääntöisesti niissä puhutaan hyvää Englantia. Samoin kuten Suomessa, on mahdollinen kolari / vakuutushistoria helppo tarkistaa.

Kaupat sovittu ja pyörää hakemaan

Ennen noutoa täytyy hakea katsastusasemalta siirtokilpi. Sitä varten tarviset valmistenumeron jolle tarrakilpi tehdään. Samalla täytyy luonnollisesti ottaa vakuutus, luovuttaessa entinen omistaja poistaa kilvet ja palauttaa ne oman maansa konttorille. Tästä kaikesta on hyvä tehdä kauppakirja, niitä löydät esim Nettimoton verkkosivuilta.

Moottoripyörä ulkomailta

Suomessa tehtävät toimenpiteet

Siirtokilven kanssa voit ajaa siihen otetun ajan. Omassa tapauksessa 3 päivää, mutta käytin pyörän heti paluumatkalla maahantuontikatsastuksessa. Tätä varten olisi hyvä olla vastaavuustodistus. Tässä kohtaa sitä ei kuitenkaan tarvittu, koska laite on tyyppikatsastettu ja vastaavana käytettiin toisen tallissa olevan pyörän rekisterikilpeä.

Moottoripyörä ulkomailta

Haluatko rekisteröidä ulkomailta tuodun auton, moottoripyörän, mopon tai muun ajoneuvon Suomeen? Maksa autovero ja vie ajoneuvo rekisteröintikatsastukseen. Jos haluat käyttää ajoneuvoa ennen rekisteröintiä, tee aluksi käyttöönottoilmoitus Verohallintoon. Vaatimustenmukaisuustodistus helpottaa asioiden hoitamista Suomessa.

Traficomin sivuilta löytyy varsin kattava ohje miten toimia.

Kun käyttöönottoilmoitus on tehty ja veroilmoitus tehty, haetaan seuraava tarrakilpi mikäli ajoneuvolla halutaan ajaa ennen veropäätöstä. Veropäätös tuli itselläni n 2 kuukaudessa.

Veropäätös tulee omavero-palveluun maksutietoineen. Sen maksettuasi saat kuittauksen Omaveroon kun maksu näkyy, ja tämän jälkeen kilpeä hakemaan katsastusasemalta.

Oliko hakeminen rahallisesti kannattavaa

Jos omalle prosessiin käytetylle ajalle ei laske hintaa niin ehdottomasti oli. Ja käytetty aika oli lähinnä kiva päiväreissu jälkikasvun kanssa joka oli ajamassa vuoroin autoa ja vuoroin pyörää. Toki näissä on hyvä tuntea laitteet ja tietää mitä hakee.

Samoin moottoripyörien kysyntä on kasvamaan päin, joten nopea ostaja pärjää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *