Damon sähkömoottoripyörä – 322km/h sähköllä

Damon sähkömoottoripyörä

Damon sähkömoottoripyörä – uusi tulokas sähköprätkien markkinoille

Sähkö tekee tuloaan myös moottoripyöräilyyn. Ehkä monelle harrastajalle se voi olla realistisempikin vaihtoehto kuin auto, ensimmäiseksi sähköajoneuvoksi. Aika paljon on olemassa malleja, jotka eivät kuitenkaan jotenkin näytä valmiilta. Sähkö on usein ollut vähän päälle liimattu elementti.

Testimainos

Nyt on kaikki kohdallaan!

Ulkonäkö on puoli kokonaisuutta

Moottoripyörä on pitkälti myös fiilisostos, jossa ulkonäkö on tärkeä osa pakettia. Omaa silmääni hivelee erityisesti muotoilu joka tuo hiukan mieleen Italialaiset supersportit. Todella onnistunut kokonaisuus, erityisesti Hypersport Premier jossa sooloswingi kruunaa kokonaisuuden.

Speksit ovat varsin hurjat

Ja simppelit muistaa. 200mph, 200 mailin range ja 200 hevosvoimaa. Laskinta näppäilemällä saadaan varsin kunnioitettava huippunopeus, 322km/h näin Euroopan nuumeroina. Samoin range 322km joka on jo varsin hyvä, vaikka siitä ottaisikin vähän pelivaraa päältä pois.

Aika usein pyörällä ajo on kuitenkin niin, että käyt ajamassa lenkin ja palaat samaan paikkaan takaisin. Näin se ongelma matkalla lataamisesta ei konkretisoidu samoin kuten auton kanssa. Ja ei mikään estä kahvipaussia prätkänkään kanssa jos haluaa ottaa vähän lisää rangea tankkiin.

Damon sähkömoottoripyörä rakentuu kovista komponenteista

Jarrut ovat Brembon käsialaa ja alusta tulee naapurimaasta Ruotsista. Eli Öhlins vastaa alustan toimivuudesta.


Ihmisiä Damon sähkömoottoripyörä projektin takana – intohimosta lajiin

Mitä tämä sitten maksaa

Malleja löytyy neljä ja hinnoittelu on seuraava:

  • Hypersport Premier 40 000$
  • Hypersport HX 25 000$
  • Hypersport SX 20 000$
  • Hypersport SE 17 000$

SX ja SE mallit jäävät aavistuksen spekseiltään, mutta myös halvin malli riuhtaisee nollasta sataseen n 3 sekunnissa, joten suorituskyvystä ei silti juuri tingitä. Sähköllä voidaan toimitaa varsin nopea lähtö. Ja myös halvimman mallin range on 160km. Eli varsin hyvä kattaus jokaiseen hintaluokkaan.

Kenelle Damon sopii

Sähkö tulee ottamaan roolia moottoripyöräilyssä tulevaisuudessa. Kuten yllä kirjoitimme, on moottoripyörä monelle Suomessa ilmaston vuoksi puhdas harrastus, siksi sen kanssa voi olla hyvinkin matalampi kynnys aloittaa. Itse näkisin että kun radoilla alkaa olla mahdollisuus ladata pyörää, voi ratahomma löytää hyvinkin uusia mahdollisuuksia. Samoin meluton kaupunkiliikkuminen, vaikka toki myönnän että pyörässä äänet ovat iso osa juttua.

Lisätietoja pyörästä löydät Damonin sivuilta sekä heidän sosiaalisesta mediasta, Facebook sekä IG.

www.damon.com

Kuvat (c) www.damon.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *