Koeajossa Ducati Streetfighter V4

Ducati Streetfighter V4

Ducati Streetfighter V4 – terävä Italiaano!

Testimainos

Kun Ducati julkaisi V4:sen, pohdin silloin itse pitkää sen ja Super Duken välillä. Saatavuus oli silloin huono ja oma valinta päätyi kotariin. Nyt kun tarjoutui mahdollisuus ajaa tätä, oli odotuksen todella korkealla.

Paperilla tehokas

Ajokunnoss paino on 201 kiloa ja voimaa löytyy 208 hevosvoimaa. Yli sen maagisen 1:1. Tämän puolesta resepti hauskanpitoon on kohdallaan. Koeajopyörässä oli vielä Akran kokoputkisto, joten tehoa tässä versiossa oli vähintään sen 220 hevosvoimaa. Ja luonnollisesti ajan hengen mukaisesti kaikki avut löytyvät, niitä voi sitten tiputella pois päältä sen mukaan, miten kantti ja taito riittävät.

Ensipuraisu

Päälle istuessa pyörä tuntuu äärimmäisen sopivalta mittasuhteidensa puolesta pitkäraajaiselle. Ajoasento on aavistuksen etukeno, mikä tuntuu hyvältä koska näissä laitteissa on se raju repiminen yleensä läsnä, kukaan ei osta tälläistä ja sano ettei ole kokeillut rajoja.

Ducati Streetfighter V4

Konttori on selkeä ja nappulat löysivät tarkoituksensa nopealla kokeilulla. Ajotiloja on useita ja race-modea voi myös conffata mielensä mukaisesti. Peilit olivat hassun kookkaat ja jos päätyisi omaan talliin, tulisi alaspäin roikkuvat tangonpääpeilit tilalle. Mutta pieniä juttuja.

Ducati Streetfighter V4

Sen sijaan Panigalesta tutut siivekkeet tuovat ulkonäöllisesti uskottavuutta ja kovassa vauhdissa ihan oikeaa downforcea lisäksi. Italialainen on aina osannut yksityiskohdat, samoin luonteen.

Miltä se kuulostaa

Äänimaailma on makea, V4 koneen sointi on todella hieno. Lisän tekee vielä putkisto joka todella osaa soittaa Ducatin ääntä makealla tavalla. Yhdessä kumpaankin suuntaan toimivan shifterin kanssa tuli nopeasti MotoGP-fiilis kun pyörä paukautteli vaihdetta vaihtaessa.

Ducati Streetfighter V4

Sinertynä titaani menisi taideteoksesta.

Millainen sitä on ajaa

On päivän selvää että tätä harmittaa ajaa kadulla, pyörää pitäisi päästä ajamaan radalle. Ajaessa saa olla jatkuvasti varovainen, että nopeudet pysyvät niissä rajoissa mitä viranomaiset ovat ajatelleet käytettäviksi. Pyörä vetää hyvin alakierroksilta asti, mutta kun kierrokset osuvat siihen riemurajaan, alkaa Akra huutamaan ja kypärän sisällä hymy levenemään. Ducati Streeetfighter on helppo ajaa normiajossa, mutta laajan kierrosalueen takia siitä kuoriutuu ihan eri laite kun sitä hapettaa huolella. Race-tila on todella terävä ja reaktiot ovat välittömiä.

Ducati Streetfighter V4

Koeajopäivänä oli aikaisemmin satanut joten kumit kun eivät ehkä täysin lämpimät olleet, kyseli luistonesto aina välillä että ”onko äijä nyt tosissaan”.

Kuin hauki rannasta

Koska rataolosuhteita ei ollut, piti kaikki motarin ramppien lähdöt ottaa nollasta jotta sai sen irti mitä kadulla kehtasi. Shifteri toimii kuin ajatus ja voi rauhassa pitää tangosta kiinni ja polkea isompaa sisään kun Ducati paukkuen repii eteenpäin. Suorituskyky on todella kova ja tässä ajoasento on ihan loistava pienen etukenonsa vuoksi. Pyörä ei tee yllättäviä liikkeitä vaikka voimansa puolesta se voisi olla hankalasti hallittava.

Ducati Streetfighter V4

Mittarissa on paljon dataa mutta se on onnistuttu pitämään todella selkeänä.

Kenelle tämä on tarkoitettu

Tämän tyyppisistä pyöristä olemme todenneet ennenkin, että ne ovat parhaimmillaan niille jotka ovat tottuneet tehokkaisiin kyykkypyöriin, mutta haluat nostaa käyttöastetta tällä tavoin. Ducati on ihan kelvollinen myös kyydittämiseen ja näin ollen sillä voi tehdä arjen reissuja ja toki ajaa sen vaikka kauemmaksikin ratapäiville.

Sääli olisi, jos tälläinen laite ei pääsisi radalle. Siellä uskon sen olevan parhaimmillaan, ehkä vielä jopa radalla missä olisi muutama kunnon vetosuora.

Ostava voi olla myös Italialaista tyylinäytettä arvostava henkilö, joka tykkää kauniista esineestä. Loputtomat hieno yksityiskohdat koukuttavat katsojaa.

Speksit

  • 1103 V4
  • Teho 153 kW (208hv) @ 12,750 rpm
  • Vääntö 123 Nm @ 9,500 rpm
  • Paino ajokunnossa 201 kg
  • Istuinkorkeus 845mm
  • Huoltoväli 12,000 km / 12 kk, Venttiilit 24,000km
  • Hinta 28 590 €

Kiitos koeajopyörästä RM Heino Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *