Segway Villain SX10 W – tulinen kastike

Segway Villain SX10 W

Segway Villain SX10 W on mönkkäri sieltä mallistun tulisesta päästä.

Testimainos

Mitä odottaa tälläisen koeajosta?

Bike World Turussa tarjosi laitetta koeajoon, niin kovin kauaa ei tarvinut houkutella puikkoihin. Tai ehkä oikeammin rattiin. Paperilla laite on traktorimönkijä, joten se tuo Suomessa tietyn mausteen kadulla ajamiseen. Laite on rajoitettu 60km/h vauhtiin, mutta ei anneta sen häiritä.

Traktorimönkijä on mönkijä, joka on rekisteröity traktoriksi ja sillä voidaan ajaa laillisesti tieliikenteessä. Tieliikenteeseen hyväksytyssä mönkijässä on aina ajovalot, vilkut, sivupeilit ja kestopäällysteelle sopivat renkaat.

Lyhyt opastus ja kuulumisten vaihto BW:n henkilökunnan kanssa ja baanalle.

Segway Villain SX10 W

Kabiini on tilava 183 pitkälle kuskille. Odotin ahtaampaa, mutta istumaan mahtuu todella hyvin. Samoin jos kyydissä olisi matkustaja, mahtuu koppiin kaksi henkeä ilman mitään ongelmia. Ajan hengen mukaisesti kojelaudassa on iso kosketusnäyttö, missä on toki kaikki mahdolliset toiminnot. Tunnustan että siihen en perehtynyt lainkaan. Ehkä seuraavalla kerralla.

Istuimissa on 4-pistevyöt. Ilman vöiden kiinnittämistä laite ei starttaa. Todella hyvä ominaisuus, kun laite aina usein on sen 15-vuotta täyttäneen käsissä. Näin sen rutiinien ehkä oppii paremmin.

Napista tulille

1000-kuutioinen, 105-heppainen 2-sylinterinen nelari herää napista eloon. Meteli kopissa on kova, todella kova. Peltorit olisi olleet hyvä varuste ottaa mukaan. Moottori on takana joten sieltä tulee kaikki meteli suoraan korviin.

Segway Villain SX10 W

Moottori ja voimansiirto toimivat hyvin yhteen. Eniten harmittaa seinän lailla vastaan tuleva rajoitin. Ilman rajoitinta huippunopeus on pitkästi yli 100km/h.

Voimakas 1000-kuutioinen DOHC 4-tahtimoottori kahdella sylinterillä ja 105 hevosvoimalla kiihdyttää laitteen hetkessä huippunopeuteen. Moottorissa vääntöä on huikeat 93.5 Nm. Moottori on Segwayn omaa tuotantoa, joten laatu on taatusti ensiluokkaista. Villainin 32 Ah akku takaa pitkän työskentelyajan yli 4500 lbs vetävän vinssin kanssa eikä pakkanenkaan hidasta käynnistymistä. 

Sisällä on kaikki tarpeellinen. Ainoa mikä vaatii tottumista, on vilkkujen käyttökytkin. Perinteinen viiksi loistaa poissaolollaan ja vilkkua operoidaan napilla, josta valitaan kumpaan suuntaan. Tämä ei myöskään palauta itsestään. Mutta tottumiskysymys. Ohjaamossa näkyvä ”kauhakahva” on ihan paikallaan jos laitetta vie oikeasti metsään. Näin myös matkustaja pysyy paikallaan kun saa pitää kiinni. Segway Villain SX10 W meinaan repii melkoisesti.

Segway Villain SX10 W

Räyhäkkä ulkoasu herättää kyllä ympäriinsä kiinnostusta. Ja valoista lähtiessä, takana tuleva auto helposti hämmästyy miten nopeasti laite poistuu viivalta. Kiihtyvyys siihen rajoittajaan asti on kyllä hauskaa koko rahalla. Liukkaalla pinnalla jokaisesta kulmasta vetävä laite sutii ja kiihtyy sulassa sovussa.

Vinssin kanssa vaikeisiinkin paikkoihin

Vinkki on vakiovaruste, joten hankaliinkin paikkoihin uskaltaa mennä. Vinssillä voi tiukassa paikassa vetää itsensä kuiville. Lämpöhytti on lisävaruste, joka kuitenkin lisää valtavasti käyttöastetta. Ja mahdollistaa ajamisen ns normaalivaatteeissa.

Segway Villain SX10 W

Kenelle Segway Villain SX10 W on tarkoitettu

Jos ostaja asuu sen verran taajaman ulkopuolella missä pääsee metsäteille, on laite varmasti parhaimmillaan siellä. Mutta ei hauskuun lopu kaupungissakaan. Näitä saattaa hyvinkin päätyä laatutietoisten 15-vuotiaiden käyttöön, jotka hakevat mopoautolle rajumpaa vaihtoehtoa. Tässä hauskaa riittää myös muullekin perheelle. Kaaret kestävät kuitenkin jopa kaatamisen, joten leikkikenttää riittää.

Ja hyvin pidettynä, tälläinen pitää varmasti arvonsa ja markkianaa on jatkossakin.

Speksit

 • Moottori: 1000 cc, 4-tahtinen 2-sylinterinen DOHC
 • Teho 105hv
 • Vääntö 93,5Nm
 • Nestejäähdytys
 • CTV-vaihteisto
 • Kuivapaino 835kg
 • Renkaat 29″
 • Vanteet 14″
 • 2WD/4WD-kytkin
 • Vetokyky koukulla 1320kg
 • Neliveto
 • Hinta 19 990€ ilman lämpöhyttiä

Koeajolaite: www.bikeworld.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *